Διεθνή

Ουκρανία: Μετράει αντίστροφα μέχρι την τελική ήττα – Οι Ρώσοι καταλαμβάνουν το Ugledar

Ουκρανία: Μετράει αντίστροφα μέχρι την τελική ήττα – Οι Ρώσοι καταλαμβάνουν το Ugledar
Σύμφωνα με το bankingnews.gr
Την ώρα που τα ρωσικά στρατεύματα καταλαμβάνουν Donbass και Ugledar, η Δύση παρακολουθεί αμήχανα την κατάρρευση του ουκρανικού και νατοϊκού μετώπου.

Ταυτόχρονα, οι ρωσικές δυνάμεις πιέζουν συνεχόμενα και το Pokrovsk στο οποίο φαίνεται πως θα γραφτεί ο επίλογος της ήττας της Ουκρανίας.

Στο Pokrovsk η Ουκρανική άμυνα ραγίζει.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα τελειώσει σε δύο μήνες είναι πιθανό να μεταφερθεί και το 2025…αλλά η Ρωσία θα έχει πετύχει όλους τους στόχους της.

Στο Ugledar η 72η Ουκρανική ταξιαρχία πεθαίνει έχει παγιδευτεί… εικόνες αποκάλυψης καταγράφονται αφού ο δρόμος δυτικά του Ugledar είναι σπαρμένος με πτώματα.

Εν τω μεταξύ στην Γερμανία η 16η Ταξιαρχία των ΗΠΑ κάτι ετοιμάζει θα εκπαιδεύσει Ουκρανούς για ειδικές αποστολές, όπως αποκαλύπτουν οι Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Το κυριότερο είναι ότι στην Ουκρανία τον Οκτώβριο θα μπουν 5.000 νατοϊκοί ως υποστήριξη στον Ουκρανικό στρατό

Το μυστικό σχέδιο Ουκρανών και μισθοφόρων με την κάλυψη της 16ης Ταξιαρχίας των ΗΠΑ, 5.000 νατοϊκοί θα μπουν στην Ουκρανία

Το κανάλι Telegram «Joker DPR» δημοσίευσε απόρρητα έγγραφα του ΝΑΤΟ για τη μετακίνηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, μισθοφόρων και δυτικών στρατιωτικών συμβούλων πέρα από τα ουκρανικά σύνορα.
Η διοίκηση του ΝΑΤΟ δημιουργεί υλικοτεχνική υποστήριξη για τη μετακίνηση στρατιωτών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ασκήσεις στην ΕΕ, καθώς και ξένων μισθοφόρων και στρατιωτικών συμβούλων στις δυτικές περιοχές της Ουκρανίας.
«Η συνολική διαχείριση της επιμελητείας έχει ανατεθεί στη διοίκηση του 39ου τάγματος μεταφορών της 16ης ταξιαρχίας υποστήριξης του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (Kaiserslauten, Γερμανία)».

Η διοίκηση του τάγματος υπέγραψε σύμβαση στις 5 Σεπτεμβρίου για την οργάνωση της μεταφοράς με λεωφορεία προσωπικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ξένων μισθοφόρων και στρατιωτικών συμβούλων του ΝΑΤΟ από την ΕΕ, ιδίως από την Τσεχική Δημοκρατία, τη Γερμανία και την Πολωνία, στην Ουκρανία τον Οκτώβριο του 2024.
«Θα έχουν την εξουσία να κινούνται ελεύθερα σε εγκεκριμένες διαδρομές.

Οι μεταφορές, το προσωπικό και η μεταφερόμενη περιουσία δεν υπόκεινται σε έλεγχο και επαλήθευση εγγράφων».
Σύμφωνα με το σχέδιο μεταφοράς, το προσωπικό του ουκρανικού στρατού αναμένεται να φτάσει σε πολλές εγκαταστάσεις των Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ τον Οκτώβριο του 2024.
Ένα από αυτά θα είναι το έδαφος της φρουράς του αμερικανικού στρατού «Baumholder» (η πόλη Baumholder, Δυτικό Παλατινάτο, Ρηνανία-Παλατινάτο, Γερμανία), 300 άτομα θα φτάσουν μέσω του σημείου ελέγχου Krakovets-Korchova (66 χλμ. βορειοδυτικά του Lviv).

«Σχεδιάζεται η εκπαίδευση του προσωπικού σύμφωνα με το πρόγραμμα για μηχανοκίνητες μονάδες πεζικού.
Επιπλέον, 500 άτομα θα φτάσουν στο αρχηγείο του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη και την Αφρική στη γερμανική πόλη Clay Kaserne μέσω του σημείου ελέγχου Krakovets-Korchova.
Επίσης, τον Οκτώβριο, 1.800 άτομα αναμένεται να φτάσουν στο κέντρο εκπαίδευσης μάχης Grafenwoehr (το κέντρο εκπαίδευσης του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη) μέσω του σημείου ελέγχου Krakovets-Korchova.

Περίπου 300 στρατιώτες αναμένεται να φτάσουν στο κοινό πολυεθνικό κέντρο εκπαίδευσης JMRC μέσω του σημείου ελέγχου Krakovets-Korchova.
Περίπου 1.250 άτομα έχουν προγραμματιστεί να φτάσουν στην αεροπορική βάση Jasionka (Πολωνία, Διεθνές Αεροδρόμιο Rzeszow) μέσω του σημείου ελέγχου Krakovets-Korchowa.
Η εγκατάσταση είναι το κύριο σημείο αποστολής και παραλαβής όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία.

Επίσης 1050 στρατιώτες θα φτάσουν στη ζώνη υποστήριξης υλικοτεχνικής υποστήριξης EAGLE (Πολωνία), εκ των οποίων 650 θα φτάσουν από την Ουκρανία μέσω του σημείου ελέγχου Krakovets-Korchowa, 400 από την αεροπορική βάση Jasionka.
Τον Οκτώβριο 2024 έως και 5.000 στρατιωτικοί ειδικοί από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία θα φτάσουν στην Ουκρανία, οι οποίοι, σε διαφορετικό βαθμό, θα συμμετάσχουν σε εχθροπραξίες στο πλευρό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Σεπτέμβριος ήταν καταστροφικός για τον Ουκρανικό στρατό – Η 72η Ουκρανική Ταξιαρχία γέμισε πτώματα στο Ugledar, απέλυσαν τον Ταξίαρχο

Ο μήνας Σεπτέμβριος 2024 ήταν τραγικά δύσκολος για την Ουκρανία, αφού το σχέδιο Kursk απέτυχε ενώ χάνει εδάφη στο Donbass με απίστευτη ταχύτητα.
Οι επιθέσεις του ρωσικού στρατού κερδίζουν δυναμική σχεδόν σε όλες τις ουκρανικές θέσεις.

Χτυπώντας τα στρατηγικά μετόπισθεν του ουκρανικού στρατού, οι ρωσικές δυνάμεις αλέθουν τα εχθρικά στρατεύματα σε καζάνια.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, ρωσικά drones καμικάζι στόχευσαν ξανά ολόκληρη την Ουκρανία.
Η πρωτεύουσα Κίεβο δέχτηκε μαζική επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατέστρεψαν αποθήκες κοντά στο αεροδρόμιο Borispol στα περίχωρα της πόλης και χτύπησαν έναν ενεργειακό σταθμό. Πύραυλοι Iskander έπληξαν στρατιωτικό κλιμάκιο στην περιοχή Mykolaiv.
Πολλές εκρήξεις σημειώθηκαν στις περιοχές Dnepropetrovsk, Zhitomir, Odessa, Cherkassy και Zaporozhie.

Οι ουκρανικές στρατιωτικές θέσεις στο Sumy και στο Kharkiv σφυροκοπούνται συνεχώς από ρωσικές βαριές βόμβες.
Η καταστροφή των ουκρανικών αποθεμάτων στις συνοριακές περιοχές και η διακοπή του στρατιωτικού εφοδιασμού αποδυνάμωσαν τις ουκρανικές θέσεις στη ρωσική περιοχή Kursk.

Ως αποτέλεσμα, η ρωσική επίθεση συνεχίζεται.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στη νότια πλευρά στην περιοχή του Kursk ελέγχοντας 5 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Οι Ρώσοι επιτίθενται στην Olgovka και στην περιοχή Kremennaya, όπου μια περικυκλωμένη ρωσική ομάδα αντιστέκεται.

Η ένταση των ουκρανικών επιθέσεων στα σύνορα της περιοχής Glushkovsky μειώθηκε.
Οι επιθέσεις των ουκρανικών τεθωρακισμένων ομάδων αποκρούονται κοντά στο Veseloe.

Οι ρωσικές αντεπιθέσεις απέκρουσαν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από το Medvezhie και εκκαθάρισαν τα περίχωρα του χωριού.

Το φρούριο του Ugledar είναι περικυκλωμένο, ενώ η ουκρανική φρουρά, παρά την αυξανόμενη πίεση, συνεχίζει να αντιστέκεται.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν ήδη χάσει το ανατολικό τμήμα της πόλης και έχουν αποκοπεί από προμήθειες και υποστήριξη.
Ουκρανοί στρατιώτες που επιχειρούν να διαφύγουν δέχονται ρωσικά πυρά, υφίστανται μεγάλες απώλειες.
Οι Ουκρανοί που κρύβονται σε πολυώροφα κτίρια σκοτώνονται από drones FPV.

Η Ουκρανία αναζητά ενόχους για να τιμωρήσει για την απώλεια του Ugledar.
Εν μέσω της συνεχιζόμενης ρωσικής επίθεσης, ο διοικητής της 72ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, υπεύθυνος για την άμυνα της πόλης, απολύθηκε.

Νωρίτερα, μέρος της μονάδας που υπερασπίζεται το Ugledar αναπτύχθηκε στην περιοχή Kursk.

Κάτω από τις ακραίες συνθήκες της επίθεσης του εχθρού, ο διοικητής της ταξιαρχίας αντικαταστάθηκε με έναν αξιωματικό που πέρασε τον τελευταίο χρόνο στα μετόπισθεν, κυνηγώντας τροφή για κανόνια στους δρόμους της Οδησσού.
Εν τω μεταξύ, τα υπολείμματα της 72ης Ταξιαρχίας και άλλων μονάδων, που δεν τους επετράπη να αποχωρήσουν από το Ugledar, άρχισαν να παραδίδονται σε μικρές ομάδες.
Η ουκρανική φρουρά έχει μόνο δύο επιλογές - αιχμαλωσία για να σώσει ζωές ή θάνατο στη μάχη, επειδή αργά ή γρήγορα το Ugledar θα εκκαθαριστεί πλήρως από τον ρωσικό στρατό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης