Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας: Σχέδιο ειρήνης ετοιμάζει ο Σολτς

Πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας: Σχέδιο ειρήνης ετοιμάζει ο Σολτς
Ο καγκελάριος της Γερμανίας επιδιώκει να βελτιώσει το προφίλ του και να ενισχύσει τις πολιτικές του θέσεις
Σχέδιο για την ειρηνική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης που θα βάζει τέλος στον διετή και πλέον πόλεμο στην Ουκρανία ετοιμάζει ο καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως θα πρόκειται για ένα νέο… Μινσκ.
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica που επικαλείται πηγή προσκείμενη στο Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας, ο Scholz μετά τις συντριπτικές ήττες που υπέστη τόσο στις ευρωεκλογές όσο και σε περιφερειακές εκλογές (με τις τελευταίες σε Θουριγγία, Σαξονία) θέλει να παίξει «το χαρτί της Ουκρανίας» σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βελτιώσει το προφίλ και να ενισχύσει τις πολιτικές του θέσεις, και ενώ δέχεται πιέσεις και από τους Χριστιανοδημοκράτες προκειμένου να βρει μια λύση που θα βάζει τέλος στη σύγκρουση.

Η Ουκρανία θα παραχωρήσει εδάφη

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το σχέδιο του Γερμανού καγκελάριου προβλέπει πως η Ουκρανία θα αποδεχθεί την απώλεια εδαφών και την παραχώρηση τους στη Ρωσία.
 
Στο πλαίσιο αυτό ο Γερμανός καγκελάριος υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί μια νέα Σύνοδος Κορυφής για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία, στην οποία διάσκεψη θα πρέπει να συμμετάσχει υποχρεωτικά η Ρωσία.
Ο Scholz υποστήριξε ότι την θέση αυτή συμμερίζεται και ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky.

Τώρα είναι η ώρα

«Πιστεύω ότι τώρα είναι η ώρα που πρέπει να συζητήσουμε πώς θα βγούμε από αυτήν την πολεμική κατάσταση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα…
Σίγουρα θα υπάρξει μια νέα ειρηνευτική διάσκεψη και ο πρόεδρος και εγώ συμφωνούμε ότι πρέπει να είναι μια με τη Ρωσία παρούσα» είπε μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση της Γερμανίας ZDF ο Scholz.

Η τελευταία πρόταση Putin

Τον περασμένο Ιούνιο ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin είχε διατυπώσει μια νέα πρόταση για το πώς θα μπορούσε να υπάρξει ειρήνη μέσα… στο επόμενο λεπτό.
Συγκεκριμένα, είχε ζητήσει την αποχώρηση όλων των ουκρανικών στρατευμάτων από τα διοικητικά όρια των επαρχιών του Donetsk, του Luhansk, της Kherson και της Zaporizhia – κάτι που σημαίνει πως οι Ουκρανοί πρέπει να αποχωρήσουν και από εδάφη που δεν έχουν ακόμα καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις – καθώς να παραιτηθεί οριστικά η Ουκρανία από το σχέδιο της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Τότε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz είχε απορρίψει τις προτάσεις Putin ως μη σοβαρές…

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης