Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1,7% για τον S&P, 1,1% για τον energy sector και 2,5% για τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση 1,7% για τον S&P, 1,1% για τον energy sector και 2,5% για τον Nasdaq

Citi: Εκτιμά μείωση επιτοκίων κατά 0,5% τον Σεπτέμβριο

 

Υποχώρηση στη Wall Street καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τις επιπτώσεις από μια αδύναμη έκθεση για τις θέσεις εργασίας τον Αύγουστο.

Ο Dow Jones υποχώρησε 409 μονάδες, ή 1% στις 40.346 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 1,73% στις 5.408 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,17% στις 656,56 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 2,55% στις 16.690 μονάδες.

Οι τεχνολογικές μετοχές της Megacap υποχώρησαν καθώς οι επενδυτές έκαναν ντάμπινγκ περιουσιακών στοιχείων κινδύνου εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την υγεία της οικονομίας των ΗΠΑ.

H Amazonκαι η Alphabet σημείωσαν πτώση άνω του 3%, ενώ η Microsoft και η Meta Platforms έχασαν περισσότερο από 1%. Η Broadcom έχασε 9% λόγω των ανεπαρκών προβλέψεων για το τρέχον τρίμηνο. Το VanEck Semiconductor ETF υποχώρησε 4%, τη χειρότερη εβδομάδα του από τον Μάρτιο του 2020.

Τα νέα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας τον Αύγουστο ενίσχυσαν τις ανησυχίες για επιβράδυνση της αγοράς εργασίας. Μια περίοδος αδύναμων στοιχείων έχει πυροδοτήσει ανησυχίες για την υγεία της οικονομίας, τρομοκρατώντας τις αγορές και μειώνοντας την όρεξη για κινδύνους τις τελευταίες εβδομάδες. Οι μισθοδοσίες για μη γεωργικούς κλάδους αυξήθηκαν κατά 142.000, έναντι αύξησης 161.000 που αναμενόταν από οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Ωστόσο, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 4,2%, σύμφωνα με τις προσδοκίες.

Οι επενδυτές αναμένουν ευρέως ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια κατά τουλάχιστον ένα τέταρτο της μονάδας κατά την συνεδρίαση της αργότερα αυτόν τον μήνα, αλλά η χαλάρωση των τάσεων της αγοράς εργασίας ενίσχυσε τα στοιχήματα ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να προχωρήσει σε μεγαλύτερη μείωση. Οι traders είναι σχεδόν κατά 50-50 σχετικά με το αν η Fed θα μειώσει κατά ένα τέταρτο ή μισή ποσοστιαία μονάδα, σύμφωνα με το εργαλείο CME Group FedWatch.

Σε εβδομαδιαία βάση ο S&P 500 σημείωσε πτώση 4,1% τη χειρότερη εβδομάδα του έτους, ενώ ο Nasdaq έχασε 5,5% τη χειρότερη εβδομάδα από τον Απρίλιο. Ο Dow έχει υποχωρήσει 2,8%.

www.worldenergynews.g

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης