Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,28% για τον S&P, 1,5% για τον energy sector και 0,4% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,28% για τον S&P, 1,5% για τον energy sector και 0,4% για τον Nasdaq

210 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου Donald Trump θα οδηγήσει σε μεγάλα κέρδη για τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την προεδρία στις κάλπες του Νοεμβρίου.

Οι μελλοντικές φιλικές δημοσιονομικές πολιτικές θεωρήθηκαν ότι ωθούσαν περαιτέρω τη διεύρυνση της ανοδικής αγοράς που άρχισε να διαμορφώνεται την περασμένη εβδομάδα. Οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης και οι τράπεζες οδήγησαν τα κέρδη τη Δευτέρα.

Ο Dow Jones σημείωσε άλμα 210 μονάδων ή 0,53% στις 40.211 μονάδες
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,28% στις 5.631 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,57% στις 703,33 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,4% στις 18.472 μονάδες βοηθούμενος από ένα ράλι 2% της Apple μετά από αναβάθμιση στη Wall Street.

Το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών ξεκινά τη Δευτέρα στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν, με τον Trump να προηγείται του προέδρου Joe Biden στις εθνικές εκλογές.
Humana και UnitedHealth Group αυξήθηκαν περισσότερο από 1% στη συνεδρίαση.

Ο Russell 2000 κέρδισε περισσότερο από 2%, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από το 2022 και σε τροχιά για τέταρτη συνεχόμενη θετική ημέρα. Η Goldman Sachs είπε ότι μια δεύτερη θητεία Trump θα μπορούσε να βοηθήσει τις εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης να ξεπεράσουν την απόδοση, επικαλούμενη το ισχυρό ρεκόρ τους μετά τη νίκη του το 2016.

Η Goldman Sachs διαπραγματεύτηκε περισσότερο από 1% υψηλότερα μετά την καταχώριση κερδών που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Το SPDR S&P Bank ETF (KBE) και SPDR S&P Regional Banking ETF (KRE) κέρδισαν περίπου 3%.

Η Goldman είναι μία από τις 40 εταιρείες του S&P 500 που ανακοινώνουν αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο αυτή την εβδομάδα. Η λίστα περιλαμβάνει επίσης γνωστά ονόματα όπως η Bank of America, United Airlines και Netflix.
Πέρα από τα κέρδη, οι επενδυτές ανέλυσαν τα σχόλια του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell, ο οποίος είπε ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα περιμένει έως ότου ο πληθωρισμός φτάσει στο στόχο του 2% πριν μειώσει τα επιτόκια. Είπε επίσης ότι ένα σενάριο σκληρής προσγείωσης είναι απίθανο για την οικονομία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης