Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,04% για τον S&P και  άνοδος 0,12% για τον Nasdaq  

Wall Street: Πτώση 0,04% για τον S&P και  άνοδος 0,12% για τον Nasdaq   

 57 μονάδες έχασε ο Dow

 

 Μεικτά πρόσημα  στη Wall Street την Παρασκευή, μετά την πτώση του καταναλωτικού κλίματος.

Ο Dow  υποχώρησε 57 μονάδες ή 0,15% στις 38.589 μονάδες. 
Ο  S&P 500 έχασε 0,04%  στις 5.431 μονάδες
Ο  S&P 500 energy sector  υποχώρησε 0,83% στις 667,58 μονάδες.
Ο Nasdaq  κέρδισε  0,12% στις 17.688 μονάδες

 Η Έρευνα Καταναλωτών του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν έδειξε ότι το καταναλωτικό κλίμα μειώθηκε στο 65,6 τον Ιούνιο, από 69,1 τον Μάιο κάτω από την εκτίμηση του 71,5 Dow Jones.

 «Η πραγματικότητα είναι ότι, ακόμη και σε αυτές τις ανοδικές αγορές, θα υπάρξουν μέρες που θα κάνετε μια παύση και όπου οι άνθρωποι θα έχουν κάποια κέρδη. Είχαμε μια τόσο δυνατή πορεία, ειδικά προερχόμενη από ήπιους PPI και ΔΤΚ… Νομίζω ότι είναι αρκετά φυσικό μέρος για να κάνετε μια παύση μετά από ένα αρκετά επιθετικό ράλι», δήλωσε ο Ross Mayfield, αναλυτής επενδυτικής στρατηγικής στην Baird.

 Οι ελπίδες για συνεχή μείωση του πληθωρισμού ενίσχυσαν τον S&P 500 και τον Nasdaq αυτή την εβδομάδα. Ο S&P 500 και ο Nasdaq κλείνουν την εβδομάδα υψηλότερα κατά 1,3% και 2,7%, αντίστοιχα. Και οι δύο δείκτες αναφοράς σημείωσαν υψηλά ρεκόρ τις τελευταίες πέντε ημέρες επίσης.

 Ο πληθωρισμός χονδρικής υποχώρησε απροσδόκητα κατά 0,2% τον περασμένο μήνα, ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν ότι ο δείκτης θα αυξηθεί κατά 0,1%. Αυτό ακολουθεί μια ανάγνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή που παρέμεινε σταθερή σε μηνιαία βάση τον Μάιο.

 Ο γίγαντας λογισμικού Adobe  σημείωσε άλμα 14% την Παρασκευή, αφού τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street. Η Caterpillar

οδήγησε το Dow χαμηλότερα, ενώ Carnival, Norwegian Cruise Line και United Airlines είχαν  την μεγαλύτερη  υστέρηση στον S&P 500. Στο κόκκινο διαπραγματεύτηκε και ο ενεργειακός τομέας την Παρασκευή.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης