Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,8% για τον S&P και 1,5% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,8% για τον S&P και 1,5% για τον Nasdaq

35 μονάδες έχασε ο Dow

 

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Τετάρτη εκτινάχθηκε  με τον S&P 500 να καταγράφει  ρεκόρ μετά την τελευταία ανακοίνωση πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό τον Μάιο έδειξαν μείωση των πιέσεων στις τιμές.

 
Ο Dow Jones  διολίσθησε  35 μονάδες ή 0,09% στις 38.712 μονάδες.

Ο S&P 500  σημείωσε άνοδο 0,85% στις 5.421 μονάδες.

Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,09% στις 679,16  μονάδες

Ο  Nasdaq κέρδισε 1,53% στις 17.608 μονάδες. 

 

Τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq έφτασαν στα υψηλά όλων των εποχών την Τετάρτη και είχαν σημειώσει ρεκόρ κλεισίματος στην προηγούμενη συνεδρίαση. 

 Η Fed διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα, όπως ήταν ευρέως αναμενόμενο. Η κεντρική τράπεζα ανέφερε επίσης ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στο μέτωπο του πληθωρισμού, σημειώνοντας: «Τους τελευταίους μήνες, υπήρξε μέτρια περαιτέρω πρόοδος προς τον στόχο της Επιτροπής για τον πληθωρισμό 2%».

 Ωστόσο, οι τελευταίες προβλέψεις της Fed, που κυκλοφόρησαν επίσης την Τετάρτη, έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα βλέπει μόνο μία μείωση επιτοκίων φέτος. Αυτό είναι χαμηλότερο από τρεις που αναμένονταν στις αρχές του 2024.

Η ανακοίνωση της Τετάρτης ακολούθησε τα στοιχεία του νέου πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος για το Μάιο, χαμηλότερος από την εκτίμηση του Dow Jones για μηνιαία αύξηση 0,1%. Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 3,3%, το οποίο επίσης ήταν χαμηλότερο από τις προσδοκίες και αντιπροσώπευε επιβράδυνση από τον προηγούμενο ρυθμό 3,4%. Τα μηνιαία και ετήσια στοιχεία για τον βασικό ΔΤΚ, ο οποίος εξαιρεί τις ασταθείς τιμές που σχετίζονται με την ενέργεια και τα τρόφιμα, ήταν επίσης χαμηλότεροι από το αναμενόμενο.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώθηκε κάτω από το 4,3%.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης