Politics & Business

Σ. Ζαχαράκη: Ενίσχυση 10.000 ευρώ σε 1.000 οικογένειες που θα εγκατασταθούν σε Σουφλί, Ορεστιάδα και Διδυμότειχο

Σ. Ζαχαράκη: Ενίσχυση 10.000 ευρώ σε 1.000 οικογένειες που θα εγκατασταθούν σε Σουφλί, Ορεστιάδα και Διδυμότειχο
«Η νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ‘Έβρο είναι μπροστά μας. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να «ξαναζωντανέψει» πληθυσμιακά και αναπτυξιακά ο Νομός» τόνισε χαρακτηριστικά, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, κατά την ομιλία της στην εκδήλωση «Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή και Τοπική Ανάπτυξη. Συζητάμε, Αποφασίζουμε, Προχωράμε, ΜΑΖΙ για τον Έβρο», που πραγματοποιήθηκε, εχθές (3/10), στο Πολιτιστικό Πολυκέντρο Δήμου Ορεστιάδας.

Η Σοφία Ζαχαράκη, η οποία συμμετέχει στο υπουργικό κλιμάκιο που συνοδεύει τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην περιοδεία του στον Έβρο, ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, κίνητρα για επανακατοίκηση στις περιοχές του Βορείου & Κεντρικού Έβρου, μειωμένο επιτόκιο δανεισμού των δίτεκνων του Ν.’Εβρου για το πρόγραμμα «Σπίτι μου ΙΙ» και άλλες κοινωνικές παρεμβάσεις.

Ειδικότερα, όπως διευκρίνισε η Υπουργός, η Κυβέρνηση θα υλοποιήσει ένα ανοικτό πρόγραμμα κάλυψης εξόδων εγκατάστασης στον Κεντρικό και Βόρειο Έβρο, συνολικού προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το οποίο θα ενισχύονται έως 10.000 ευρώ 1.000 ωφελούμενοι, οι οποίοι θα μεταφέρουν την κύρια κατοικία τους και θα εγκατασταθούν στους δήμους Σουφλίου, Ορεστιάδος και Διδυμοτείχου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης