Politics & Business

Τσίπρας: Τα μηνύματα από τη χθεσινή βράβευση και η αγκαλιά με Φάμελλο

Τσίπρας: Τα μηνύματα από τη χθεσινή βράβευση και η αγκαλιά με Φάμελλο
Ο εναγκαλισμός του Αλέξη Τσίπρα με τον Σωκράτη Φάμελλο κατά τη χθεσινή (24/9) βράβευση του πρώην πρωθυπουργού από το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ), για την επίτευξη της Συμφωνίας των Πρεσπών, αρκούσε για να  αλλάξει τις ισορροπίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του επικείμενου έκτακτου συνεδρίου.  

Αν και δεν αναφέρθηκε ονομαστικά σε άλλους πολιτικούς, ο Αλέξης Τσίπρας στάθηκε στην ομιλία του στο «είναι» αντί του «φαίνεσθαι» στην πολιτική, θέλοντας έτσι να νουθετήσει την νέα γενιά πολιτών και μαζί πολιτικών που την εκφράζουν, χωρίς να εξαιρεί τους διαδόχους του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως «υπάρχουν χιλιάδες νέοι και νέες, που συναντάμε κάθε μέρα όλοι μας, οι οποίοι βιώνουν καθημερινά τον κόσμο των ανισοτήτων, της ανασφάλειας και των πολλαπλών κρίσεων» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε, λέγοντας πως «αρνούνται να εμπιστευθούν κάθε κήρυκα που θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί ανέξοδα και βροντερά την οργή τους, βυθίζοντας το δημόσιο διάλογο βαθύτερα στην τοξικότητα και το βούρκο. Αναζητούν όραμα, αλλά και ρεαλισμό, σοβαρότητα, επιμονή, ειλικρίνεια, αποτελεσματικότητα. Ουσία και όχι εικόνα. Και δεν τους αρκεί η ιδεολογία που δηλώνει κάθε πολιτική δύναμη για να την εμπιστευτούν».

Στην ίδια ομιλία, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα ανοιχτά ζητήματα που αφορούν το Κυπριακό και τον εξελισσόμενο πόλεμο στην Ουκρανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης