Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Energy & Capital: Μείωση σε άνθρακα, πυρηνική ενέργεια στις ΗΠΑ - Αύξηση στο φυσικό αέριο

Energy & Capital: Μείωση σε άνθρακα, πυρηνική ενέργεια στις ΗΠΑ - Αύξηση στο φυσικό αέριο
Καθώς ο ανθρακας και η πυρηνική ικανότητα των ΗΠΑ μετατοπίζονται σταθερά προς τα κάτω, το φυσικό αέριο όχι μόνο καλύπτει τη χαμένη χωρητικότητα αλλά και καλύπτει τη νέα ζήτηση ενέργειας
Η Exelon ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ο τελευταίος πυρηνικός αντιδραστήρας που λειτουργεί στο νησί Three Mile Island της Πενσυλβάνια θα κλείσει το 2019, σημειώνει σε ρεπορτάζ του το Energy and Capital, σημειώνοντας ότι το κενό που αφήνει πίσω της η πυρηνική ενέργεια θα καλυφθεί από τη χρήση φυσικού αερίου.
Οπως σημειώνεται, το Three Mile Island υπήρξε ο τόπος του χειρότερου πυρηνικού ατυχήματος των Η.Π.Α. μέχρι σήμερα, και η διατήρησή του σε λειτουργία εδώ και καιρό, υπήρξε, τουλάχιστον, μια αμφιλεγόμενη επιλογή.
Ο φόβος και το στίγμα πίσω από αυτή την πηγή ενέργειας έχει σημαδέψει τη βιομηχανία για δεκαετίες.
Τουλάχιστον οι κάτοικοι του Harrisburg δεν θα πρέπει να ανησυχούν στο εξής για τα πυρηνικά.
Αντ 'αυτού, θα πρέπει να ανησυχούν για το από πού θα προέρχονται τα ελλείποντα 837 μεγαβάτ ενέργειας από τη στιγμή που το εργοστάσιο θα είναι εκτός λειτουργίας.

"Αντιγραφή της Ιαπωνίας"

Η "Αντιγραφή της Ιαπωνίας", στην περίπτωση αυτή μπορεί να είναι η πιο έξυπνη κίνηση των Η.Π.Α.
Μετά την καταστροφή της Φουκουσίμα το 2011, η Ιαπωνία έκλεισε ολόκληρη την πυρηνική της βιομηχανία-περικοπή 54 πυρηνικών αντιδραστήρων συνολικού ύψους 48,3 gigawatts ενέργειας - περίπου 27% της συνολικής ενεργειακής παραγωγής της χώρας.
Φυσικά, μια άλλη σοβαρή ζημιογόνος συνέπεια αυτής της καταστροφής είναι οι αρνητικές αντιδράσεις προς την πυρηνική βιομηχανία στο σύνολό της.
Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν παρόμοια κατάσταση, μόνο σε αργή κίνηση.
Μετά το ατύχημα στο νησί Three Mile Island, που προηγείτο από το Τσερνομπίλ και ακολουθείται από τη Φουκουσίμα, η αμερικανική στάση απέναντι στην πυρηνική ενέργεια έπεσε και δεν ανέκαμψε ποτέ.
Παρόλο που η συνολική πυρηνική ικανότητα αυξήθηκε για λίγα χρόνια μετά το ατύχημα, είναι σε στασιμότητα σε σύγκριση με άλλες πηγές ενέργειας των ΗΠΑ.
Από το 1988, αντιπροσωπεύει περίπου το 20% της παραγωγής ενέργειας στις ΗΠΑ.

Αύξηση του φυσικού αερίου

Σε αντικατάσταση, όπως και η Ιαπωνία, οι Η.Π.Α. θα αυξήσουν σημαντικά τη χρήση φυσικού αερίου. Το παραπάνω είναι μόνο μία περίπτωση αναφοράς από την Υπηρεσία Πληροφοριών για την Ενέργεια, αλλά είναι προφανές ότι αυτό το ορυκτό καύσιμο παίρνει το προβάδισμα σε κάθε περίπτωση.
Καθώς ο ανθρακας και η πυρηνική ικανότητα των ΗΠΑ μετατοπίζονται σταθερά προς τα κάτω, το φυσικό αέριο όχι μόνο καλύπτει τη χαμένη χωρητικότητα αλλά και καλύπτει τη νέα ζήτηση ενέργειας.
Ωστόσο, αυτό είναι όπου οι Η.Π.Α. και η Ιαπωνία θα έχουν διαφορετική πρόοδο.
Μετά την Fukushima, η Ιαπωνία έγινε ο κορυφαίος εισαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο (LNG) και εξακολουθεί να κατέχει αυτόν τον τίτλο σήμερα. Η χώρα αντιπροσώπευε σχεδόν το 32% όλων των αγορών ΥΦΑ πέρυσι.
Αντίθετα, οι Η.Π.Α. γίνονται γρήγορα ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς ΥΦΑ στον κόσμο.
Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας αναμένει ότι η χώρα θα είναι μεταξύ των πρώτων τριών εξαγωγέων ΥΦΑ - μαζί με την Αυστραλία και το Κατάρ - μέσα στη δεκαετία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης