Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

BBC: Να γιατί ο "παράδεισος των ΑΠΕ" Νικαράγουα δεν υπέγραψε ποτέ τη Συμφωνία του Παρισιού

BBC: Να γιατί ο
Η Νικαράγουα λαμβάνει ήδη περισσότερο από το ήμισυ της ενέργειας της από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και σχεδιάζει να τις επεκτείνει στο 90% έως το 2020
Από τότε που ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ δήλωσε ότι θα αποσύρει τις ΗΠΑ από την συμφωνία του Παρισιού για την αλλαγή του κλίματος, έχει γίνει πολύς λόγος για το γεγονός ότι μόνο δύο χώρες δεν έχουν υπογράψει.
Πρόκειται για την Συρία και τη Νικαράγουα της Κεντρικής Αμερικής - αλλά οι ΗΠΑ είναι πολύ διαφορετικές και από τις δύο, όπως τονίζει το BBC.
Οπως σημειώνει, η Συρία έχει εμπλακεί σε εμφύλιο πόλεμο για έξι χρόνια, αφήνοντας 300.000 νεκρούς, οπότε είναι ίσως κατανοητό γιατί δεν συμμετείχε σε συνομιλίες.
Ο λόγος που η Νικαράγουα αρνήθηκε τη συμφωνία, όμως, δεν είναι επειδή ήθελε να χρησιμοποιεί περισσότερα ορυκτά καύσιμα, αλλά επειδή η συμφωνία δεν πήγε "αρκετά μακριά".

Νικαράγουα,  "παράδεισος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας"

Η χώρα λαμβάνει ήδη περισσότερο από το ήμισυ της ενέργειας της από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και σχεδιάζει να επεκτείνει τις ΑΠΕ στο 90% έως το 2020.
Μια έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για το 2013 χαρακτήρισε την Νικαράγουα ως "παράδεισο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας", με εκτεταμένες ευκαιρίες για γεωθερμική, αιολική, ηλιακή και κυματική ενέργεια.
Κατά τη διαπραγμάτευση της συμφωνίας του Παρισιού, η Νικαράγουα δήλωσε ότι υπήρξε μια συνολική αναντιστοιχία μεταξύ του ό, τι είχε δηλώσει το έγγραφο για την προστασία του κλίματος και όσων οι υπογράφοντες πρότειναν να το κάνουν.
Ο Paul Oquist, που διαπραγματευόταν για τη Νικαράγουα το 2015, δήλωσε ότι είχε επιφυλάξεις σχετικά με το επίπεδο δέσμευσης που ανέλαβαν οι χώρες στις δεσμεύσεις τους.
"Δεν θα περιορίσουν τη μέση αύξηση της θερμοκρασίας σε 2C, πόσο μάλλον σε 1,5C", είπε, τονίζοντας ότι κατά την θέση της Νικαράγουας απαιτούνται πολύ περισσότερες ενέργειες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης