Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Συνάντηση Τσίπρα με Merkel και Macron, στις Βρυξέλλες – Στο επίκεντρο το ελληνικό χρέος

Συνάντηση Τσίπρα με Merkel και Macron, στις Βρυξέλλες – Στο επίκεντρο το ελληνικό χρέος
Eνόψει του Eurogroup στις 15/6 οι επαφές
Ο πρωθυπουργός, η Καγκελάριος και ο Γάλλος Πρόεδρος δεσμεύθηκαν να βρίσκονται τις επόμενες ημέρες σε επικοινωνία, προκειμένου να εργασθούν για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης    
Συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel αλλά και το νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Γαλλίας, Emmanuel Macron, είχε στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της διήμερης Συνόδου του ΝΑΤΟ.
Οι συναντήσεις έγιναν κατ' ιδίαν αλλά και από κοινού.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκε το πολύ κρίσιμο θέμα της απομείωσης του χρέους και της συνολικής λύσης που αναμένεται να επιτευχθεί στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου 2017.
Οι ίδιες πηγές σημείωσαν πως ο Έλληνας πρωθυπουργός, η Καγκελάριος και ο Γάλλος Πρόεδρος δεσμεύθηκαν να βρίσκονται τις επόμενες ημέρες σε επικοινωνία, προκειμένου να εργασθούν για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης.
Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είχε σύντομο τετ – α – τετ με τον Αμερικανό Πρόεδρο Donald Trump, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια μίλησε για την Ελλάδα και το λαό.
«Σε παρακολουθώ.
Έχετε καταφέρει να ανακάμψετε και αυτό είναι εκπληκτικό.
Τα πάτε περίφημα», είπε χαρακτηριστικά ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος, σχολιάζοντας πως «η Ελλάδα είναι μία υπέροχη χώρα, με υπέροχους ανθρώπους».
Στο περιθώριο της σημερινής (25 Μαΐου 2017) συνάντησης κορυφής του ΝΑΤΟ ανάμεσα στους ηγέτες των κρατών - μελών, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ολιγόλεπτη συνομιλία και με τη Βρετανίδα ομόλογο του, Theresa May.
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αφού εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ, τόνισε πως ο ελληνικός λαός εκφράζει την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή του.
Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Edi Rama, ενώ αργότερα αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Emmanuel Macron, αλλά και τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Angela Merkel.
Πηγή:
www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης