Αναλύσεις

Ακυρώνεται η σημερινή (22/05) συνάντηση Παυλόπουλου - Erdogan στην Κωνσταντινούπολη

Ακυρώνεται η σημερινή (22/05) συνάντηση Παυλόπουλου - Erdogan στην Κωνσταντινούπολη
Ακυρώθηκαν όλα τα ραντεβού του Erdogan - Δεν παρευρέθη στο γεύμα που παρέθεσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Binali Yildirim.
Ακυρώθηκε η συνάντηση που επρόκειτο να έχει σήμερα (22/05) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, με τον τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdoan, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.
Όπως μετέδιδε η «ΕΡΤ», ο τούρκος πρόεδρος δεν παρευρέθη στο γεύμα που παρέθεσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Binali Yildirim, στο Ντολμά Μπαχτσέ.
Σύμφωνα με την «ΕΡΤ», ακυρώθηκαν όλα τα ραντεβού του Erdogan, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με τον πρόεδρο της Μολδαβίας και τον ρώσο πρωθυπουργό Dmitry Medvedev.
Η συνάντηση μεταξύ Παυλόπουλου και Erdogan επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της συνόδου των χωρών που μετέχουν στην Παρευξείνια Συνεργασία.
To «bankingnews.gr» μετέδιδε νωρίτερα πως στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Παυλόπουλος επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου και συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
«Το Πατριαρχείο είναι λίκνο και κοιτίδα μας και πρέπει να αντιληφθεί η τουρκική ηγεσία ότι η παρουσία του Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη είναι ένας από τους ισχυρότερους δεσμούς της Τουρκίας με την ΕΕ και τη Δύση.
Ελπίζω και πιστεύω ότι στο τέλος η τουρκική ηγεσία θα το καταλάβει και θα δώσει τη δυνατότητα στο Πατριαρχείο να αναπτύξει το έργο του, ιδίως το εκπαιδευτικό, και μιλώ για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης» τόνισε ο κ.Παυλόπουλος.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης