Αναλύσεις

Ρήγας: Θα υπάρξει θετική κατάληξη για το ελληνικό χρέος στο σημερινό Eurogroup

Ρήγας: Θα υπάρξει θετική κατάληξη για το ελληνικό χρέος στο σημερινό Eurogroup
Οι θεσμοί δεν έχουν κανένα δικαίωμα πια να μην προχωρήσουν στη διευθέτηση του χρέους είπε ο κ.Ρήγας.
Την εκτίμηση ότι στο σημερινό Eurogroup θα υπάρξει θετική κατάληξη στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους διατύπωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγας, τονίζοντας ότι οι θεσμοί θα προχωρήσουν σε αυτήν την κίνηση.
«Σήμερα για μας είναι σημαντικό να υπάρξει διευθέτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους.
Θα το πράξουν αυτό οι θεσμοί, γιατί δεν έχουν κανένα δικαίωμα πια, κανένα λόγο να μην προχωρήσουν σε αυτό, όταν εμείς έχουμε τηρήσει αυτά τα οποία έχουν συμφωνηθεί» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Ρήγας, ο οποίος αναφερόμενος στη β’ αξιολόγηση, τόνισε ότι «είχε και δύσκολα σημεία».
«Κυρίως όμως είναι μία συμφωνία, η οποία δίνει προοπτική στη χώρα, ώστε να υλοποιηθούν οι στόχοι τους οποίους βάλαμε από την αρχή της δύσκολης επιλογής που κάναμε, δηλαδή να τελειώσουν τα μνημόνια και κυρίως η επιτροπεία της χώρας, η οποία σημαίνει και έλλειμμα δημοκρατίας.
Η καθυστέρηση, η οποία υπήρξε, δεν οφειλόταν σε εμάς, οφειλόταν στις παράλογες απαιτήσεις και τη σύγκρουση που υπήρχε μεταξύ του ΔΝΤ και των ευρωπαϊκών θεσμών και κυρίως της Γερμανίας για το θέμα της διαχείρισης του χρέους, και για τα μέτρα τα οποία ζητούσε, χωρίς να υπάρχει τίποτε όσον αφορά τα αντίμετρα ή κοινωνικά μέτρα» τόνισε ο κ.Ρήγας, ο οποίος απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η συμφωνία συνιστά ένα τέταρτο μνημόνιο χωρίς το κομμάτι της χρηματοδότησης.
«Δεν υπάρχει χρηματοδότηση, γιατί θέλουμε να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.
Θέλουμε να βγούμε στις αγορές το επόμενο διάστημα, που σημαίνει ότι η χώρα μπαίνει σε κανονικότητα, μπορεί να αποπληρώνει το χρέος και θα προχωρήσει μέσα από τον δανεισμό της ως φυσιολογική χώρα κι εμείς να έχουμε το χρονικό περιθώριο και τον δημοσιονομικό χώρο, ώστε να υλοποιηθούν πολιτικές, οι οποίες θα δώσουν διέξοδο στην ελληνική κοινωνία» είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση κάνει τα τελευταία δύο χρόνια μια τιτάνια προσπάθεια» «για να αναστρέψουμε την πορεία της χώρας».
«Και από αυτό θα κριθούμε», τόνισε ο κ.Ρήγας.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης