Commodities

Commodities: Τα καλύτερα έρχονται για πετρέλαιο και ασήμι

Commodities: Τα καλύτερα έρχονται για πετρέλαιο και ασήμι
Τα δύο εμπορεύματα θα μπορούσαν να καταγράψουν ένα συνεχιζόμενο ράλι εκτιμούν οι αναλυτές
Η εβδομάδα ξεκίνησε με ένα ξεκάθαρο ξεκίνημα για  τα εμπορεύματα, με το  αργό πετρέλαιο και το ασήμι να καταγράφουν κέρδη νωρίς τη Δευτέρα 15/5/2017.
Και ενώ και τα δύο commodities έχουν σημειώσει υποχώρηση τον περασμένο μήνα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ανοδική πορεία θα συνεχισθεί σύμφωνα με το CNBC.
Το αργό πετρέλαιο ενισχύθηκε  με την είδηση της  συμφωνίας μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας, την Κυριακή, σύμφωνα με την οποία θα επεκταθούν οι υπάρχουσες περικοπές παραγωγής μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο.
Το ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ ενίσχυσε επίσης την τιμή του πετρελαίου.
Τη Δευτέρα, το WTI αυξήθηκε σχεδόν κατά 3% και το πρωί με την τιμή να φθάνει στα $ 50 το βαρέλι.
Το ράλι του πετρελαίου ώθησε επίσης στο XLE, χρηματιστήριο που διαπραγματεύεται που παρακολουθεί τα ενεργειακά αποθέματα.
Με άνοδο άνω του 1% , η τιμή στο XLE, είναι κοντά στα $ 69, το οποίο αποτελεί βασικό επίπεδο βραχυπρόθεσμης αντίστασης. Τα 69 δολάρια είναι ο κινητός μέσος όρος των 50 ημερών και η γραμμή τάσεων από τον Δεκέμβριο.
Ωστόσο υπάρχει ανησυχία  σχετικά με τις μακροπρόθεσμες δυνατότητες για τα αποθέματα αργού WTI.
Το ασήμι  επίσης βλέπει σημαντικά κέρδη από το πρωί της Δευτέρας 15/5/2017 Μετά από μια σοβαρή διόρθωση 12%  σε διάστημα μόλις τεσσάρων εβδομάδων, το εμπόρευμα «απολαμβάνει» μια άνοδο που ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη.
Όπως και στο αργό, μια ανάκαμψη στο δολάριο βοηθά την ενίσχυση  των εμπορευμάτων.
Θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι τα στοιχεία των traders δείχνουν ότι οι μακροπρόθεσμες  θέσεις που κατέχουν οι κερδοσκόποι έχουν μειωθεί απότομα τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ωστόσο, η τοποθέτηση στο ασήμι τώρα δεν είναι πλέον κοντά σε τόσο bearish όπως ήταν τον περασμένο μήνα.
Έτσι, οι πιέσεις θα συνεχίσουν  να μειώνονται, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες ότι αυτή η ενίσχυση στο ασημί θα αποδειχθεί κάτι περισσότερο από μια απλή άνοδο,


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης