Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Τσίπρας: Πολύ κοντά στην οριστική έξοδο από την κρίση η Ελλάδα - Μπορεί να γίνει η γέφυρα Κίνας - Ευρώπης

Τσίπρας: Πολύ κοντά στην οριστική έξοδο από την κρίση η Ελλάδα - Μπορεί να γίνει η γέφυρα Κίνας - Ευρώπης
Σημαντικές συναντήσεις του κυβερνητικού επιτελείου με Κινέζους Αξιωματούχους
(upd3) Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στην οριστική έξοδο από την κρίση, τόνισε από το Πεκίνο ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, όπου και συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της ΛΔ Κίνας, Li Keqiang.
Προηγήθηκαν οι συναντήσεις του κ. Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κίνας, Xi Jinping, αλλά και τον τούρκο πρόεδρο, T. Erdogan.
Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας θα βρίσκεται στην Κίνα έως και τη Δευτέρα 15 Μαΐου, συμμετέχοντας στη διεθνή συνάντηση κορυφής Belt and Road Forum for International Cooperation που διοργανώνει η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.
Μάλιστα, στο περιθώριο της συνόδου, στις 14 και 15 Μαΐου, ο Πρωθυπουργός θα έχει σειρά διμερών συναντήσεων με ηγέτες χωρών και επικεφαλής διεθνών οργανισμών.

Συνάντηση με τον Li Keqiang

Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στην οριστική έξοδο από την κρίση, υπογράμμισε σήμερα ο κ. Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό της ΛΔ Κίνας, κ. Li Keqiang.
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι η δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ενώ ανέφερε ότι μέσα στον τελευταίο χρόνο έγιναν σοβαρά βήματα στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας - Κίνας και πως οι σχέσεις αυτές έχουν γερά θεμέλια που είναι οι πολιτισμοί των δύο χωρών.
Για την Ελλάδα επισήμανε ότι διαδραματίζει στρατηγικό ρόλο στο Belt and Road Forum for International Cooperation και είναι στρατηγικός εταίρος της Κίνας.
Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς, ο υφυπουργός Οικονομίας Στ. Πιτσιόρλας και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών για τις διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις Γ. Τσίπρας.
Σε ανάρτησή του στο twitter για την εν λόγω συνάντηση ο κ. Τσίπρας έγραψε "η συνεργασία Ελλάδας- Κίνας είναι πολύ σημαντική καθώς βγαίνουμε από την κρίση".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης