Αναλύσεις

Επίσκεψη του Αντιπροέδρου της ΕΕ Andrus Ansip στην Αθήνα την Πέμπτη 11/5

Επίσκεψη του Αντιπροέδρου της ΕΕ Andrus Ansip στην Αθήνα την Πέμπτη 11/5
Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μιλήσει στη Βουλή για τις "Ψηφιακές Ευκαιρίες – Ψηφιακή Ενιαία Αγορά για την Ευρώπη"
Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Andrus Ansip αρμόδιος για την ψηφιακή ενιαία αγορά πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017.
Στις 09:00, ο Αντιπρόεδρος κ. Ansip θα έχει συνάντηση με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και στη συνέχεια, στις 10:00 θα μεταβεί στη Βουλή των Ελλήνων όπου θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα "Ψηφιακές Ευκαιρίες – Ψηφιακή Ενιαία Αγορά για την Ευρώπη" στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές.
Στις 12:10 της ίδιας μέρας ο Αντιπρόεδρος κ. Ansip θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα (βλ. πρόσκληση κάτωθι).
Επίσης, θα έχει συναντήσεις με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκο Παππά, καθώς και με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Όλγα Γεροβασίλη.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 17:00, θα συναντηθεί με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του ENISA, κ. Udo Helmbrecht, ενώ στις 20:00 θα εκφωνήσει κεντρική ομιλία με τίτλο "Η Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Χάρτη" στο Διεθνές Συνέδριο "Ψηφιακή Στρατηγική της Ελλάδας" που διοργανώνει ο ΣΕΒ (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών).
Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Αντιπροέδρου Ansip, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
" Η επίσκεψη του Αντιπροέδρου Άνσιπ, μία μέρα μετά τη δημοσίευση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της Ενδιάμεσης έκθεσης για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά, φέρνει στο επίκεντρο το ρόλο που μπορεί να παίξει ο τομέας αυτός στην ανάπτυξη και της ελληνικής οικονομίας. Το διαδίκτυο και οι ψηφιακές τεχνολογίες έχουν μεταμορφώσει τον κόσμο μας. Στόχος της Επιτροπής είναι να αρθούν και τα τελευταία εμπόδια ώστε αφενός οι πολίτες να έχουν πλήρη πρόσβαση σε σχετικά αγαθά και υπηρεσίες, και οι επιχειρήσεις και τα κράτη μέλη να αξιοποιούν στο έπακρο τα ψηφιακά εργαλεία. Η προσαρμογή αυτή θα μπορούσε να συνεισφέρει 415 δισ. ευρώ ετησίως στην οικονομία της ΕΕ και να δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός της Ελλάδας πρέπει να καταστεί προτεραιότητα".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης