Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Macron: "Θα ηγηθώ της μάχης για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους"

Macron:
"Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για την Ελλάδα να ξαναχτίσει την οικονομία της, να σταθεροποιηθεί εντός του ευρώ, με το υπάρχον επίπεδο του χρέους" δήλωσε ο υποψήφιος για την γαλλική προεδρία
Υπέρ μιας συντονισμένης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, διατηρώντας την Ελλάδα στην ευρωζώνη, δήλωσε αργά χθες Παρασκευή (5/5) ο υποψήφιος για την γαλλική προεδρία Εμανουέλ Μακρόν στην τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε, πριν την διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών.
Ο Μακρόν, στον ιστότοπο Mediapart, τονισε χαρακτηριστικά ότι θα ηγηθεί της «μάχης» για την επίτευξη αυτού του στόχου.
«Είμαι υπέρμαχος της αρχής για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους του σχεδίου και της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Γιατί;  Επειδή το σύστημα τώρα είναι μη βιώσιμο. Για αυτό πρέπει να βάλουμε δικλείδες ασφαλείας, να βρούμε μια συλλογική συμφωνία, αλλά ξέρουμε όλοι ότι με κάθε τρόπο θα πρέπει να φτάσουμε εκεί», δήλωσε ο Μακρόν.  
«Θα ηγηθώ αυτού του αγώνα, καθώς πιστεύω ότι είναι αναπόφευκτος και θα αποκαταστήσει την συλλογική μας αξιοπιστία», δήλωσε.
Σύμφωνα με τον Μακρόν «δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για την Ελλάδα να ξαναχτίσει την οικονομία της, να σταθεροποιηθεί εντός του ευρώ, με το υπάρχον επίπεδο του χρέους».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης