Αναλύσεις

BofA: Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη για την Ελλάδα - Γρίφος η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα

BofA: Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη για την Ελλάδα - Γρίφος η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα
Η Bank of America εξακολουθεί να πιστεύει ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να επιδεινωθούν προτού γίνουν καλύτερα για την Ελλάδα.
Μπορεί να επετεύχθη μια κατ' αρχήν τεχνική συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του θεσμού για το πακέτο μεταρρυθμίσεων και λιτότητας στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, ωστόσο τίποτα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.
Αυτό σημειώνει η Bank of America, στη σημερινή 19σέλιδη ανάλυσή της για την Ευρώπη, υπό τον τίτλο "Policies, not politics, a better guide for growth" (Πολιτικές, όχι πολιτικοί, ο καλύτερος οδηγός για την ανάπτυξη), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Στο ειδικό κεφάλαιο για την Ελλάδα, η Bank of America διαπιστώνει ότι έχουν αυξηθεί οι ελπίδες ότι θα βρεθεί λύση στο σημερινό πρόβλημα, ενώ και η αποφυγή των σεναρίων κινδύνου (απώλεια πληρωμών το καλοκαίρι) είναι εφικτή.
Πράγματι, πολλοί βλέπουν ότι το Eurogroup της 22ας Μαΐου είναι η καθοριστική ημερομηνία.
Η Bank of America ενώ συμφωνεί ότι το παραπάνω είναι ένα σημαντικό βήμα, υποστηρίζει ότι είμαστε ακόμα μακριά από μια επιτυχημένη λύση.
Και αυτό διότι πρώτον, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να περάσει από τη Βουλή αυτές τις μεταρρυθμίσεις.
Αν και κίνδυνος τώρα δεν είναι στον ορίζοντα, δεδομένης της μικρής πλειοψηφίας της κυβέρνησης, ένα ατύχημα μπορεί πάντα να συμβεί.
Η ελληνική Βουλή πιθανότατα θα ψηφίσει το πολυετές νομοσχέδιο στις 16 Μαΐου.
Δεύτερον το πιο σημαντικό είναι το το «πολιτικό μέρος» της συμφωνίας το οποίο εξακολουθεί να λείπει.
Πράγματι, ο γερμανός υπουργός οικονομικών έχει δηλώσει ότι απαιτείται η συμμετοχή του ΔΝΤ για οποιεσδήποτε εκταμιεύσεις.
Αλλά για να γίνει αυτό απαιτείται η μεσοπρόθεσμη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Η Bank of America εξακολουθεί να εκτιμά ότι δεδομένου ότι χρειάζονται σημαντικά μέτρα για την πραγματική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, η συμμετοχή του ΔΝΤ θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ δύσκολη ενόψει των γερμανικών εκλογών του Σεπτεμβρίου.
Ως εκ τούτου εξακολουθεί να πιστεύει ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να επιδεινωθούν προτού γίνουν καλύτερα για την Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι χτες (4/5) η Bank of America αύξησε οριακά τις οριακά τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών, αλλά μείωσε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης