Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

O νέος σχεδιασμός με επίκεντρο τον Ιούλιο για χρέος, ΔΝΤ και ποσοτική χαλάρωση

O νέος σχεδιασμός με επίκεντρο τον Ιούλιο για χρέος, ΔΝΤ και ποσοτική χαλάρωση
Οι πιέσεις και οι κίνδυνοι για τη νέα μετάθεση του QE
Με βάση αυτό το νέο χρονοδιάγραμμα εξάγεται το συμπέρασμα ότι ο Ιούλιος  θα είναι μήνας κρίσεως για το χρέος, το ΔΝΤ, τις αποπληρωμές και την ποσοτική χαλάρωση
Επανασχεδιάζεται το χρονοδιάγραμμα για το ελληνικό χρέος και την ποσοτική χαλάρωση σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές.
Σύμφωνα με άκρως αξιόπιστη πηγή που μίλησε στο bankingnews
«Υπάρχουν 3 βασικά ζητήματα για την Ελλάδα
1)Το χρέος και πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις
2)Πόσο εφικτή είναι η ένταξη της Ελλάδος σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης
3)Εάν θα συμμετάσχει το ΔΝΤ στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα.
Μετά από τις διεργασίες όλο αυτό το διάστημα μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ ειδικά της Γερμανίας και του ESM εξάγονται ορισμένα συμπεράσματα τα οποία χρήζουν πολύ προσεκτικής ανάλυσης
Α)Το ζήτημα του χρέους θα εξεταστεί στην πραγματική του διάσταση τον Ιούλιο του 2017 και όχι Ιούνιο.
Άρα χάνεται το ορόσημο στις 22 Μαΐου στο Eurogroup.
Στις 22 Μαΐου το Eurogroup θα ενεργοποιήσει τις διαδικασίες για την εξεύρεση μιας λύσης για το χρέος αλλά οι αποφάσεις θα ληφθούν τον Ιούλιο.
Β)Τον Ιούλιο του 2017 θα αποφασίσει το ΔΝΤ εάν θα συμμετάσχει στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα.
Φαίνεται ότι θα προηγηθεί η αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ προς την Ελλάδα από τον ESM και μετά το Ταμείο θα αποφασίσει εάν θα συμμετάσχει με έως 4 δισεκ. ευρώ.
Κατά το πιθανότερο σενάριο, ο ESM θα αποπληρώσει τα 13-14 δισεκ. του δανείου του ΔΝΤ προς την Ελλάδα και εν συνεχεία το ΔΝΤ θα χορηγήσει νέο δάνειο έως 4 δισεκ.
Αυτό θα αποφασιστεί Ιούλιο του 2017.
Γ)Τον Ιούλιο του 2017 λήγουν υποχρεώσεις 7,4 δισεκ. τα οποία η Ελλάδα θα τα διαθέτει από δόση 8 δισεκ. που θα λάβει με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης στις 22 Μαΐου.
Δ)Για το ζήτημα της ποσοτικής χαλάρωσης το QE είναι αληθές ότι η ΕΚΤ θέλει να στηρίξει την Ελλάδα και θέλει να εντάξει τα ελληνικά ομόλογα σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Όμως φαίνεται ότι ασκούνται πιέσεις ώστε αυτό να συμβεί με το πέρας της τρίτης αξιολόγησης.
Όμως εάν χαθεί η ευκαιρία στις 20 Ιουλίου να ενταχθούν 3,8 με 4 δισεκ. ελληνικών ομολόγων σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης τότε είναι 100% βέβαιο ότι το QE θα οδηγηθεί στις καλένδες καθώς όταν ανοίξει η τρίτη αξιολόγηση η Ελλάδα δεν θα μπορεί να είναι σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης άρα θα πρέπει να λήξει η αξιολόγηση και εν συνεχεία να ενταχθούν τα ελληνικά ομόλογα.
Με βάση αυτό το νέο χρονοδιάγραμμα εξάγεται το συμπέρασμα ότι ο Ιούλιος  θα είναι μήνας κρίσεως για το χρέος, το ΔΝΤ, τις αποπληρωμές και την ποσοτική χαλάρωση»
Πηγη: Bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης