Αναλύσεις

Απάντηση Κοτζιά στις προκλήσεις Celik για το Αγαθονήσι

Απάντηση Κοτζιά στις προκλήσεις Celik για το Αγαθονήσι
«Προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι αυτή τη φορά η αμφισβήτηση του Διεθνούς Δικαίου διατυπώνεται από τα χείλη του υπουργού που είναι αρμόδιος για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
Σκληρή απάντηση δίνει το υπουργείο Εξωτερικών στις δηλώσεις του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Omer Celik  περί «τουρκικότητας» του Αγαθονησίου.
«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά τη συνεχιζόμενη αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας που προβαίνει σε προκλητικές δηλώσεις αμφισβήτησης των διεθνών αναγνωρισμένων συνόρων όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί ιστορικά και κατοχυρωθεί από το Διεθνές Δίκαιο τον προηγούμενο αιώνα», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.
«Καταγγέλλουμε στη Διεθνή Κοινότητα και τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ τη συνεχιζόμενη αναθεωρητική και επικίνδυνη αυτή συμπεριφορά της Τουρκίας».
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ επισημαίνει πως «προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι αυτή τη φορά η αμφισβήτηση του Διεθνούς Δικαίου διατυπώνεται από τα χείλη του υπουργού που είναι αρμόδιος για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς σε μήνυμά του στο twitter, ανέφερε ότι «Λαθεύουν όσοι παράγοντες νομίζουν ότι δικαιούνται να πιέζουν χωρίς να πιέζονται ή ότι ψέματά τους πρέπει γίνονται αποδεκτά άνευ αντιρρήσεων», έγραψε στο twitter.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης