Γερμανία: Για πρώτη φορά, προσφορές για υπεράκτια αιολικά πάρκα χωρίς επιδότηση ρεύματος

Γερμανία: Για πρώτη φορά, προσφορές για υπεράκτια αιολικά πάρκα χωρίς επιδότηση ρεύματος
Θα εξαρτώνται αποκλειστικά από τις τιμές της αγοράς
Ο ρυθμιστής του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία ενέκρινε προσφορές για την κατασκευή των πρώτων υπεράκτιων αιολικών πάρκων που εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από τις τιμές της αγοράς και όχι από την υποστήριξη της κυβέρνησης και των επιδοτήσεων.
Η απόφαση της Bundesnetzagentur, ή BNetzA, χορηγεί συμφωνίες αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας για 1.490 MW αιολικά πάρκα που θα κατασκευαστούν στη Βόρεια Θάλασσα.
 Οι επενδυτές υποσχέθηκαν να παρέχουν ισχύ από τις εγκαταστάσεις στον πρωτοφανή χαμηλά σταθμισμένο μέσο όρο των 4,40 ευρώ ($ 4.67) ανά μεγαβάτ την ώρα, λιγότερο από το ένα δέκατο της προηγούμενης συμφωνίας.
Οι προσφορές ήταν «πολύ κάτω από τις προσδοκίες», δήλωσε ο πρόεδρος της BNetzA, Jochen Homann.
Είναι κάτω από την τιμή της αγοράς ενέργειας στη Γερμανία, η οποία έχει υποχωρήσει 3,8% φέτος σε 30,10 ευρώ ανά μεγαβατώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.
Οι επενδυτές με επικεφαλής την Energie Baden-Wuerttemberg AG και την Dong Energy A / S στοιχηματίζουν ότι μπορούν να πωλούν την ηλεκτρική ενέργεια που παράγουν από τα αιολικά πάρκα με κέρδος, ακόμη και χωρίς την υποστήριξη της κυβέρνησης.
Τουλάχιστον ένας πλειοδότης, η EnBW, επιβεβαίωσε την προσφορά ηλεκτρικής ενέργειας με μηδενικό επιπλέον κόστος για το δίκτυο, γεγονός που υποδηλώνει ότι είτε είναι  σίγουροι για την αντοχή των τιμών χονδρικής ή ότι ήδη υπάρχει συμφωνία για την αγορά ενέργειας.
«Αυτό είναι μια μεγάλη προειδοποίηση για τις άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την πραγματικά μεγάλη είδηση για τις γερμανικές πληρωτές ποσοστό,» δήλωσε ο David Hostert, αναλυτής ενέργειας στο Λονδίνο.
«Τρεις από τους τέσσερις πλειοδότες είναι ουσιαστικά έργα που βασίζονται κυρίως στην χονδρική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.»
BNEF είχε προβλέψει τις προσφορές σε αυτό το γύρο στα περίπου 55 ευρώ ανά μεγαβάτ την ώρα. Το τελευταίο ρεκόρ ήρθε από την Vattenfall AB για 49,90 ευρώ ανά μεγαβάτ την ώρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης