Διεθνή

Συνομιλίες Tillerson και Lavrov στις 11 και 12 Απριλίου στη Μόσχα

tags :
Συνομιλίες Tillerson και Lavrov στις 11 και 12 Απριλίου στη Μόσχα
Είναι η πρώτη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Tillerson, στην Μόσχα με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών
Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson, θα επισκεφθεί την Μόσχα στις 11-12 Απριλίου για συνομιλίες με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Sergei Lavrov.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών θα είναι η πρώτη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Tillerson, στην Μόσχα με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών.
Στην ατζέντα των συνομιλιών θα βρεθούν ζητήματα, όπως η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, του «ισλαμικού Κράτους και άλλων τρομοκρατικών ομάδων που έχουν καταλάβει έδαφος της Συρίας, το συριακό, το μεσανατολικό, οι διενέξεις στην Υεμένη, Λιβύη και Αφγανιστάν, η αποκλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική χερσόνησο και η κατάσταση στην Ουκρανία.
Ο Lavrov αναμένεται να δώσει έμφαση στην αναγκαιότητα της τήρηση των συμφωνιών του Μίνσκ από μέρους του Κιέβου, ενώ θα θέσει ζητήματα που έχουν σχέση με τις συλλήψεις ρώσων πολιτών σε τρίτες χώρες από αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, την παραβίαση των δικαιωμάτων παιδιών από την Ρωσία που έχουν υιοθετηθεί στις ΗΠΑ, όπως και το ζήτημα των τεχνητών δυσκολιών που δημιουργούν οι αμερικανικές αρχές στους ρώσους διπλωμάτες, παρεμποδίζοντας τους να ασκήσουν τα καθήκοντα τους.
Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι οι εμπορικές και οικονομικές σχέσεις, η συνεργασία στους τομείς της επιστήμης του πολιτισμού του αθλητισμού, ενώ το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να συζητηθεί το θέμα του ελέγχου των εξοπλισμών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης