Επιχειρήσεις

Τζανακόπουλος: Ενιαία η θέση κυβέρνησης και βουλευτών στο θέμα της ΔΕΗ

Τζανακόπουλος: Ενιαία η θέση κυβέρνησης και βουλευτών στο θέμα της ΔΕΗ
Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε, ότι «η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα είναι ενιαία και συμπαγής και θα συνεχίσει τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για βγάλουμε τη χώρα από την κρίση με όρους προστασίας της κοινωνίας, της δημόσιας περιουσίας και των εργαζομένων».
Απολύτως ενιαίες και συμπαγείς είναι κυβέρνηση και κοινοβουλευτική πλειοψηφία, υπογράμμισε ερωτηθείς για το θέμα της ΔΕΗ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε, ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ψηφίσει και ήταν έτοιμη να εφαρμόσει ένα σχέδιο για τη ΔΕΗ, το οποίο –χονδρικά- προέβλεπε τα εξής:
Ιδιωτικοποίηση μεγάλου ποσοστού των παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ, πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ.
Και οι δύο αποφάσεις ανατράπηκαν από την παρούσα κυβέρνηση».
Συμπλήρωσε δε, ότι «όταν έλθει η τελική συμφωνία, θα κληθούμε να πάρουμε τις συλλογικές μας αποφάσεις, που θα συγκριθούν με όσα είχε συμφωνήσει η ΝΔ, όσα απαιτούσαν οι δανειστές καθ’ όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης και που είναι και παράλογα και πάνε πίσω από τα συμφωνηθέντα και τις προγραμματικές θέσεις της ίδιας της κυβέρνησης».
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε συγκρίσεις» και προέβλεψε ότι «η συμφωνία θα είναι τέτοια, που δεν θα επιτρέψει τη διαφωνία μαζί της από κανέναν».
Κλείνοντας το θέμα ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε, ότι «η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα είναι ενιαία και συμπαγής και θα συνεχίσει τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για βγάλουμε τη χώρα από την κρίση με όρους προστασίας της κοινωνίας, της δημόσιας περιουσίας και των εργαζομένων».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στο σύνολο της διαπραγμάτευσης είπε, ότι «οι ελληνικές αρχές εργάζονται εντατικά, ώστε να καταλήξουμε το συντομότερο δυνατό σε μια κοινά αποδεκτή λύση, πέρα από παράλογες και ανεδαφικές απαιτήσεις».
Όπως είπε «η ευρεία στήριξη στις θέσεις που διατύπωσε ο πρωθυπουργός στη Ρώμη, συναινεί σε μια κατάληξη των διαπραγματεύσεων προς όφελος του κόσμου της εργασίας».
«Η Ελλάδα διεκδικεί, έχοντας σημαντική στήριξη από την Ευρώπη, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες για μια επιτυχή κατάληξη των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων για τα εργασιακά, προς όφελος του κόσμου της εργασίας», είπε ο κ. Τζανακόπουλος.
Τόνισε ακόμη, ότι «η κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια για ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης και τον αγώνα ώστε να διορθώσει τη ζημιά που έχουν προκαλέσει, τόσο η ΝΔ, όσο και όσοι από τους δανειστές επιλέγουν το δρόμο της διαρκούς καθυστέρησης πέρα και έξω από κάθε συμφωνία και λογική».
Υποστήριξε μάλιστα ότι «τις τελευταίες μέρες η ΝΔ βλέποντας πως οδεύουμε στην εξεύρεση κοινού τόπου με τους θεσμούς, έχει ξεπεράσει κάθε όριο στην προσπάθεια να προκαλέσει αποσταθεροποίηση επενδύοντας για άλλη μια φορά στην καταστροφή».
Καταλήγοντας είπε ότι «ειλικρινά πάντως μιλώντας, λίγο ενδιαφέρει η αυτοκαταστροφή του κ. Μητσοτάκη» και πρόσθεσε ότι «αυτό που έχει σημασία για μας, είναι ο κ. Μητσοτάκης να μην πάρει μαζί του και τη χώρα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης