Αναλύσεις

S.Gabriel (Γερμανός ΥΠΕΞ): Ανεύθυνη ενέργεια η μη συνέχιση του ελληνικού προγράμματος

S.Gabriel (Γερμανός ΥΠΕΞ): Ανεύθυνη ενέργεια η μη συνέχιση του ελληνικού προγράμματος
Εντυπωσιασμένος δήλωσε στο "Βήμα" ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών από την «αταλάντευτη στήριξη της Ευρώπης εκ μέρους των Ελλήνων, παρά την πραγματικά δύσκολη οικονομική τους κατάσταση»
«Ανεύθυνη ενέργεια» χαρακτηρίζει την μη συνέχιση του ελληνικού προγράμματος, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Sigmar Gabriel, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Το Βήμα".
O Γερμανός ΥΠΕΞ, επισημαίνει επίσης, ότι «είναι απαραίτητη η υλοποίηση των μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων, οι οποίες πρέπει να συνοδεύονται από συμβιβασμούς από όλες τις πλευρές» και ευελπιστεί σε προσέγγιση των δύο πλευρών, ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, η δεύτερη αξιολόγηση.
Ο  Sigmar Gabriel τονίζει εξάλλου, ότι το μέλλον της Ευρώπης δεν μπορεί να διασωθεί διασπώντας την και υπογραμμίζει ότι «κανείς δεν το θέλει αυτό και λιγότερο από όλους η Γερμανία».
Ερωτηθείς για την άνοδο του «ευρωσκεπτικισμού, λαϊκισμού και εθνικισμού», ο κ. Gabriel είπε ότι δεν ισχύει η εδραιωμένη πεποίθηση πως «η υπόσχεση της ΕΕ για ευημερία αποτελεί αυτοματισμό», επισήμανε ότι «η ανάπτυξη δεν πρέπει να στραγγαλίζεται μέσω υπερβολικά αυστηρών δημοσιονομικών στόχων».
Μάλιστα, εκτίμησε ως λανθασμένη την πεποίθηση πως η οικονομική ανάπτυξη είναι αρκετή ώστε να πειστεί ο κόσμος για τις αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας, και δήλωσε εντυπωσιασμένος από την «αταλάντευτη στήριξη της Ευρώπης» εκ μέρους των Ελλήνων, «παρά την πραγματικά δύσκολη οικονομική τους κατάσταση».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης