Ενέργεια

Πλήρης εξαγορά της Lightsource BP από την BP έναντι 400 εκατ. ευρώ (Reuters)

Πλήρης εξαγορά της Lightsource BP από την BP έναντι 400 εκατ. ευρώ (Reuters)

Ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός BP δήλωσε την Πέμπτη (24/10) ότι απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο της Lightsource BP (LSBP), μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς του και του υπόλοιπου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, που ανακοινώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, η BP εξαγόρασε το υπόλοιπο 50,03% των μετοχών της LSBP από τους ιδρυτές και τη διοίκησή της.

Η BP ανακοίνωσε ότι η εξαγορά ολοκληρώθηκε έναντι συνολικού τιμήματος 400 εκατομμυρίων λιρών (518,00 εκατ. δολάρια), με την προσθήκη χρέους 2,1 δις λιρών.

Η εν λόγω εξαγορά αποτελεί μέρος της προσπάθειας της BP να ενισχύσει την παραγωγή χαμηλών εκπομπών άνθρακα και βιοκαυσίμων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την ενεργειακή μετάβαση.

Η BP συμπληρώνει ότι η εταιρεία ανάπτυξης ηλιακών συστημάτων με έδρα το Λονδίνο θα διατηρήσει το αυτόνομο λειτουργικό της μοντέλο και το ανεξάρτητο εμπορικό της σήμα.

Η εισηγμένη στο Λονδίνο πετρελαϊκή εταιρεία είχε ανακοινώσει προηγουμένως, ότι θα φέρει νέο επενδυτή στην LSBP μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Η Lightsource BP διοικείται πλέον από τον Joaquin Oliveira της BP και τον ιδρυτή Nick Boyle ως συνδιευθύνοντες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης