Επικαιρότητα

Τι ειπώθηκε στην πρώτη του Πολιτικού Κέντρου - Ο Ανδρουλάκης κόντρα στον Μητσοτάκη στην βουλή

Τι ειπώθηκε στην πρώτη του Πολιτικού Κέντρου - Ο Ανδρουλάκης κόντρα στον Μητσοτάκη στην βουλή
Την Τετάρτη 23/10, ο κ. Ανδρουλάκης θα έχει στη Βουλή το πρώτο μπρα ντε φερ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την επανεκλογή του

Σε πλήρη εγρήγορση φαίνεται πως θέλει να θέσει το ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης, λίγες ώρες μετά τον «ανασχηματισμό» που έκανε σε κόμμα και κοινοβουλευτική ομάδα, ανεβάζοντας ταχύτητες που δεν είχαν κατά διάνοια δει στη Χαριλάου Τρικούπη τα προηγούμενα τρία χρόνια. Αυτό εξάλλου ήταν και από τα βασικά σημεία της κριτικής όσων των αμφισβήτησαν μετά τις ευρωεκλογές.

Την Τετάρτη 23/10, ο κ. Ανδρουλάκης θα έχει στη Βουλή το πρώτο μπρα ντε φερ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την επανεκλογή του, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον απολογισμό της φετινής αντιπυρικής περιόδου. Την πρώτη πρόταση για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στις 14 Αυγούστου, ενώ ακολούθησε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Νωρίτερα, στις 10.00 θα συνεδριάσει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Η  πρώτη συνεδρίαση της νέας ηγετικής ομάδας του κόμματος, του λεγόμενου Πολιτικού Κέντρου, έγινε σε καλό κλίμα, με το «καρφί» προς την πλευρά του Χάρη Δούκα για τις διαρροές περί επιλογών, που δεν αποπνέουν ενότητα, να φεύγει προτού καν καθίσουν στο ίδιο τραπέζι.

Προσερχόμενη η Άννα Διαμαντοπούλου στη Χαριλάου Τρικούπη ως υπεύθυνη πλέον πολιτικού σχεδιασμού, έκλεισε τις δηλώσεις της στους δημοσιογράφους με μία παροιμία, η οποία ερμηνεύθηκε ως απάντηση στις βολές «κύκλων» του κ. Δούκα που τη φωτογράφιζαν. «Η ομόνοια σπίτια χτίζει, η διχόνοια τα γκρεμίζει», είπε σιβυλλικά.

Τις διαρροές σχολίασε, εχθές το πρωί, στην πρώτη του συνέντευξη ως εκπρόσωπος Τύπου, ο Κώστας Τσουκαλάς. «Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τίποτα να κερδίσει από το να διαιωνίζουμε ένα προεκλογικό κλίμα. Οι εκλογές τελείωσαν με εντολή στον Νίκο Ανδρουλάκη και τους υπόλοιπους υποψηφίους να λειτουργήσουν ενωτικά και συμπεριληπτικά. Το μήνυμα δεν ήταν “κάντε αντιπολίτευση στον Ανδρουλάκη”, αλλά “προχωρήστε ενωμένοι για να αναγεννηθεί η παράταξη με όλα τα στελέχη στην πρώτη γραμμή”» επισήμανε.


Eνότητα, σοβαρότητα, κινητικότητα

Κατά την εισήγησή του στην πρώτη συνεδρίαση του εννεαμελούς Πολιτικού Κέντρου, έβαλε απευθείας στο στόχαστρο τη Νέα Δημοκρατία, εκπέμποντας το σήμα ότι ο αυτή είναι ο αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ. Στη σκιά και των τελευταίων δημοσκοπήσεων, που το δείχνουν στη δεύτερη θέση με ανεβασμένα ποσοστά, τόνισε πως οι πολίτες βλέπουν το ΠΑΣΟΚ ως τον αντίπαλο πόλο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

«Πρέπει από εδώ και πέρα να διατηρήσουμε ένα κλίμα ενότητας, σοβαρότητας και πολύ μεγάλης κινητικότητας. Πρέπει το επόμενο διάστημα να είμαστε παντού. Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, δυναμικά παρόντες σε κάθε μάχη εντός και εκτός Βουλής απέναντι στη Νέα Δημοκρατία» διεμήνυσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συζήτηση τέθηκαν κυρίως ζητήματα οργανωτικά και καλύτερης επικοινωνίας τόσο μεταξύ των τομέων του κόμματος, όσο την εν γένει επικοινωνία προς την κοινωνία, αφού το Πολιτικό Κέντρο επί της ουσίας θα έχει ρόλο συντονιστικό, ενώ οι στρατηγικές αποφάσεις θα λαμβάνονται από το Πολιτικό Συμβούλιο και την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή. Σημειώνεται ότι από την πρώτη συνάντηση έλειπε ο Παύλος Γερουλάνος λόγω επέμβασης που υποβλήθηκε στις φωνητικές χορδές, για την οποία πρέπει να τηρήσει δεκαήμερη αφωνία.

Ο κ. Ανδρουλάκης προανήγγειλε μία σειρά από καμπάνιες ενημέρωσης, το αμέσως προσεχές διάστημα, ώστε να επικοινωνηθούν πιο αποτελεσματικά οι θέσεις και οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την υγεία, την ακρίβεια, τη στεγαστική κρίση, τα εργασιακά δικαιώματα και τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Με εξαίρεση την ερχόμενη εβδομάδα που λόγω της αργίας της 28ης Οκτωβρίου, το Πολιτικό Κέντρο θα συνεδριάσει ξανά την Πέμπτη, οι τακτικές συνεδριάσεις αποφασίστηκε να γίνονται κάθε Δευτέρα στις 16.00.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης