Ενέργεια

EV: TotalEnergies και Valeo επεκτείνουν τη συνεργασία τους στην ανάπτυξη των μπαταριών

EV: TotalEnergies και Valeo επεκτείνουν τη συνεργασία τους στην ανάπτυξη των μπαταριών

Από την έναρξη της συνεργασίας τους το 2022, η TotalEnergies και η Valeo εργάζονται πάνω  σε ένα σύστημα ψύξης που χρησιμοποιεί την τεχνολογία υγρού διηλεκτρικού

Στο φετινό  «Motor Show» του Παρισιού, η TotalEnergies και η Valeo ανακοίνωσαν την επέκταση της συνεργασίας τους με στόχο τη βελτίωση της απόδοσης των μπαταριών των ηλεκτρικών οχημάτων (EV).

Η συνεργασία των δύο εταιριών, θα επικεντρωθεί σε δύο βασικές πρωτοβουλίες: την ανάπτυξη μιας καινοτόμου λύσης ψύξης για μπαταρίες EV και τη δημιουργία ενός υγρού για την ενίσχυση της θερμικής διαχείρισης σε όλο το όχημα.

Από την έναρξη της συνεργασίας τους το 2022, η TotalEnergies και η Valeo εργάζονται πάνω  σε ένα σύστημα ψύξης που χρησιμοποιεί την τεχνολογία υγρού διηλεκτρικού.

Το σύστημα αυτό έχει σχεδιαστεί ώστε να διατηρεί τη βέλτιστη θερμοκρασία της μπαταρίας, η οποία μπορεί να ενισχύσει την αυτονομία της, να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα άνθρακα και να μειώσει τους κινδύνους πυρκαγιάς.

Επί του παρόντος διεξάγονται δοκιμές πεδίου για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του συστήματος, ιδίως κατά τη διάρκεια ταχείας φόρτισης.

Η δεύτερη πρωτοβουλία αφορά την επέκταση των πλεονεκτημάτων των νέων βυθιζόμενων υγρών σε άλλα εξαρτήματα του οχήματος.

Στόχος είναι η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος θερμικής διαχείρισης που μπορεί να βελτιώσει την ενεργειακή απόδοση και να επεκτείνει την εμβέλεια των μελλοντικών EV.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης