Τελευταία Νέα
Διεθνή

Max Hastings (Bloomberg) : Οι ΗΠΑ έχουν δεχτεί τη νίκη της Ρωσίας και προσβλέπουν σε συμφωνία

Max Hastings (Bloomberg) : Οι ΗΠΑ έχουν δεχτεί τη νίκη της Ρωσίας και προσβλέπουν σε συμφωνία
Οι οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας παραμένουν εξαιρετικά αναποτελεσματικές, χάρη στην έλλειψη βούλησης στη Δύση για επιβολή τoυς

Οι  ΗΠΑ δε έχουν κανένα σενάριο στο οποίο η Ουκρανία θα κερδίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία, σημειώνει σε άρθρο του ο γνωστός αρθρογράφος του Bloomberg Max Hastings.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουάσιγκτον δεν βλέπει τέτοιο ενδεχόμενο ακόμη και αν η Δημοκρατική υποψήφια Kamala Harris κερδίσει τις επικείμενες προεδρικές εκλογές στη χώρα.

Στην περίπωση κατά την οποία η Harris γίνει πρόεδρος, το πιθανότερο είναι να επιδιώξει μια συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου, καθώς η Ουάσιγκτον δεν έχει σενάριο ουκρανικής νίκης, παρά την αμερικανική υποστήριξη των 175 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρει το δημοσίευμα.
Ο Hastings προσθέτει ότι οι ΗΠΑ θα συμφωνήσουν σε οποιουσδήποτε όρους θέσει η Ρωσία για παύση των εχθροπραξιών, με εξαίρεση μόνο την πλήρη παράδοση της Ουκρανίας.

Και η Ευρώπη θέλει το τέλος του πολέμου


Ταυτόχρονα, η Ευρώπη θέλει επίσης να τερματιστεί ο πόλεμος το συντομότερο δυνατό, καθώς αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά και ενεργειακά προβλήματα.
Επιπλέον, οι δυτικοί ηγέτες δίνουν μεγαλύτερη προσοχή σε όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή.

Το Bloomberg εφιστά επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι ο ουκρανικός στρατός χάνει γρήγορα στρατιωτικό δυναμικό και δεν μπορεί να ανακαταλάβει τα χαμένα εδάφη.
Η Ρωσία ξεκίνησε την παραγωγή drones και κατασκεύασε πιο αποτελεσματικά όπλα.

«Λιγότερα αμερικανικά όπλα είναι διαθέσιμα για αποστολή στο Κίεβο και τα μάτια των δυτικών κυβερνήσεων είναι στραμμένα στη συντριπτική τους πλειοψηφία στο Ισραήλ και το Ιράν, ακόμη και όταν οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το Bloomberg οι Ιρανοί παρέχουν στον Putin βαλλιστικούς πυραύλους και οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην ουκρανική ενεργειακή υποδομή είναι καταστροφικοί.
Αυτόν τον χειμώνα, οι περισσότεροι Ουκρανοί δεν θα έχουν ρεύμα και ζέστη και αυτό είναι καίριο πλήγμα στο ηθικό.

Αναποτελσματικές οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Παραμένει πηγή πικρίας στο Κίεβο το γεγονός ότι οι ΗΠΑ αρνούνται να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα για να χτυπήσει βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
Όσον αφορά στην ξένη υποστήριξη, η περιοδεία του Zelensky στην Ευρώπη για το «Σχέδιο Νίκης» εξασφάλισε υποστηρικτική ρητορική, αλλά τίποτα περισσότερο.

«Η ροή των ευρωπαϊκών πυρομαχικών προς την Ουκρανία, ποτέ ισχυρή, τώρα επιβραδύνεται σταδιακά, κυρίως λόγω του αργού ρυθμού κατασκευής, που δεν είναι πολύ καλύτερος στις ΗΠΑ.
Οι οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας παραμένουν εξαιρετικά αναποτελεσματικές, χάρη στην έλλειψη βούλησης στη Δύση για επιβολή τoυς.

Στην ίδια την Ουκρανία, μετά από σχεδόν τρία χρόνια κατά τα οποία κρίθηκε προδοτικό να μιλάμε για οποιαδήποτε αποδεκτή έκβαση του πολέμου εκτός από τη νίκη και την εκδίωξη των Ρώσων από το Donbass, σήμερα πολλοί μιλούν για διαπραγματεύσεις.
Αναγνωρίζουν ότι είναι απίθανο οι δυνάμεις του Putin να χάσουν τα εδαφικά κέρδη τους, τα οποία εξακολουθούν να αυξάνονται», σημειώνει το Bloomberg.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης