Η Orsted αποχώρησε από τα συστήματα υδρογόνου της Δανίας

Η Orsted αποχώρησε από τα συστήματα υδρογόνου της Δανίας

Η δανέζικη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας αποτελεί παρελθόν από τα έργα Green Fuels και H2RES

Η Orsted (δανέζικη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας) αποσύρθηκε από το έργο Green Fuels for Denmark (GFDK) και την κοινοπραξία πίσω από την ανάπτυξη παραγωγής υδρογόνου 2MW H2RES.

Η κατασκευάστρια εταιρεία υποστήριξε ότι το H2RES δημιουργήθηκε ως έργο επίδειξης το οποίο στην τετραετή περίοδό του έδωσε στους εταίρους της κοινοπραξίας ανεκτίμητες γνώσεις που θα ωφελήσουν μελλοντικά έργα και θα προωθήσουν περαιτέρω την ανάπτυξη του τομέα πράσινης ενέργειας της Δανίας.

Ο Robert Duncalf (επικεφαλής της ευρωπαϊκής επιχειρηματικής ανάπτυξης και δραστηριοτήτων P2X στην Ευρώπη), δήλωσε:
«Η κοινοπραξία αποφάσισε από κοινού να μην συνεχίσει το έργο, καθώς μια μονάδα επίδειξης υποκλίμακας όπως αυτή δεν έχει πλέον σημασία στην τρέχουσα αγορά.

Οι γνώσεις από το H2RES θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο για τους εταίρους της κοινοπραξίας στην ανάπτυξη μελλοντικών λύσεων πράσινων υδρογόνου και όλα τα μέρη της κοινοπραξίας βλέπουν θεμελιώδεις δυνατότητες στο πράσινο υδρογόνο και θα συνεχίσουν μεμονωμένα να διερευνούν ευκαιρίες στην περιοχή καθώς η αγορά ωριμάζει».


Ως μέρος αυτής της απόφασης, η κοινοπραξία πρόκειται να διαλυθεί.

Η κίνηση αποχώρησης από το Green Fuels για τη Δανία ακολουθεί την απόφαση του Δανού κατασκευαστή να καταργήσει τις προτεραιότητες των προσπαθειών του στα καύσιμα στη Βόρεια Ευρώπη και «ως εκ τούτου το έργο δεν είναι πλέον σύμφωνο με τη στρατηγική μας».

Πρόσθεσε ότι γνώριζε ότι άλλοι εταίροι στο πρόγραμμα «διερευνούν επιλογές για τη συνέχιση των Green Fuels για τη Δανία».

Η κοινοπραξία που εργάζεται στο H2RES περιελάμβανε τις Green Hydrogen Systems, Everfuel Europe, DSV Panalpina, Nel Hydrogen, Energinet Elsystemansvar και Hydrogen Denmark.

Ο Duncalf είπε: «Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το όραμα πίσω από τα Green Fuels για τη Δανία είναι καλό.

Ωστόσο, δεν είναι πλέον το κατάλληλο για το Orsted, καθώς επικεντρωνόμαστε στον πυρήνα μας που είναι η αιολική ενέργεια με πράσινο υδρογόνο ως σχετική και συμπληρωματική τεχνολογία».

Ο κατασκευαστής είπε ότι η απόφαση να μην προχωρήσει με το GFDK και το H2RES είναι σύμφωνη με την απόφασή του να καταργήσει την προτεραιότητα της ανάπτυξης καυσίμων και να αξιολογήσει όλα τα έργα σε σχέση με τη δημιουργία αξίας τους.

«Η απόφαση δεν αλλάζει τις υπάρχουσες οδηγίες μας», ανέφερε.

«Η Orsted, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα κρατήσει ανοιχτή την πόρτα για έργα πράσινου υδρογόνου, όπου αυτά μπορούν να συμπληρώσουν τις υπεράκτιες αιολικές δραστηριότητες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μας για οικονομική απόδοση».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης