Ενέργεια

Κίνα: Ρεκόρ παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου από βαθιά υποθαλάσσια κοιτάσματα (Oil Price)

Κίνα: Ρεκόρ παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου από βαθιά υποθαλάσσια κοιτάσματα (Oil Price)
Η CNOOC και άλλοι κινεζικοί κρατικοί ενεργειακοί κολοσσοί ασχολούνται με την ενίσχυση της εγχώριας εξερεύνησης και παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου για να υλοποιήσουν την κυβερνητική οδηγία για αυξημένη αυτάρκεια στον τομέα της ενέργειας
Η κινεζική China National Offshore Oil Corporation ανακοίνωσε ότι πέτυχε ρεκόρ παραγωγής αργού πετρελαίου αλλά και φυσικού αερίου από το εξαιρετικά βαθύ υποθαλάσσιο κοίτασμα της χώρας, με την ονομασία Deep Sea #1.

Σύμφωνα με το Oil Price που επικαλείται ρεπορτάζ του κινεζικού Xinhua, το κοίτασμα έχει αποδώσει μέχρι στιγμής αθροιστικά 9 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και πάνω από 900.000 κυβικά μέτρα αργού πετρελαίου.

Η παραγωγή αυτή πρόκειται να αυξηθεί περαιτέρω καθώς η CNOOC ολοκληρώνει τη δεύτερη φάση ανάπτυξης του πεδίου.

Η φάση αυτή θα ανεβάσει την μέγιστη ετήσια παραγωγή φυσικού αερίου στα 4,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα από 3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα που είναι τώρα.

Η φάση 2 θα επικεντρωθεί ειδικά στα αποθέματα φυσικού αερίου του πεδίου στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, με την επέκταση να αποσκοπεί στην αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων αποθεμάτων περίπου 50 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου.

Σημαντικές οι επενδύσεις στην εγχώρια παραγωγή

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο για την τροφοδοσία της οικονομίας της, ενώ επενδύει επίσης σημαντικά στην εγχώρια παραγωγή προκειμένου να μειώσει την εξάρτησή της από ξένες χώρες.

Μόνο φέτος, η κατανάλωση φυσικού αερίου στη χώρα αναμένεται να αυξηθεί έως και 7,7% το 2023.

Νωρίτερα φέτος, η CNOOC ανακοίνωσε μια νέα ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου, επίσης σε εξαιρετικά βαθιά νερά στη θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Σύμφωνα με την κρατική εταιρεία, τα αποθέματα στο κοίτασμα Lingshui- 36-1 ανέρχονται σε πάνω από 100 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Η CNOOC και άλλοι κινεζικοί κρατικοί ενεργειακοί κολοσσοί ασχολούνται με την ενίσχυση της εγχώριας εξερεύνησης και παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου για να υλοποιήσουν την κυβερνητική οδηγία για αυξημένη αυτάρκεια στον τομέα της ενέργειας.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη του περασμένου μήνα, η CNOOC ξεκίνησε την παραγωγή αργού πετρελαίου από ένα νέο αναπτυξιακό έργο στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Η CNOOC ανακοίνωσε την έναρξη του έργου ανάπτυξης της πετρελαιοπηγής Enping 21-4 στην ανατολική Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Το έργο αναμένεται να φτάσει στη μέγιστη παραγωγή του τα 5.300 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ανά ημέρα το 2025.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης