Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η μεγαλύτερη χερσαία ανεμογεννήτρια στον κόσμο βρίσκεται στην Κίνα (Interesting Engineering)

Η μεγαλύτερη χερσαία ανεμογεννήτρια στον κόσμο βρίσκεται στην Κίνα (Interesting Engineering)
Mια κινέζικη εταιρεία έχει εγκαταστήσει την μεγαλύτερη χερσαία ανεμογεννήτρια στον κόσμο, όπως ισχυρίζεται
Σχετικά Άρθρα

Η Sany Renewable Energy, ανακοίνωσε ότι εγκατέστησε μια ανεμογεννήτρια 15 MW στην περιοχή Tongyu, στην επαρχία Jilin της Κίνας.

Σύμφωνα με το Interesting Engineering, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η ανεμογεννήτρια βασίζεται σε πρωτότυπη τεχνολογία και θα δοκιμαστεί για ένα χρόνο, πριν τεθεί σε λειτουργία.

Το μοντέλο SI-270150 είναι η μεγαλύτερη χερσαία ανεμογεννήτρια με χωρητικότητα και διαθέτει τη μεγαλύτερη διάμετρο ρότορα—885 πόδια (270 μέτρα).

Πρόσφατα, ο κινεζικός κρατικός κατασκευαστής CRRC αποκάλυψε τα σχέδια για την κυκλοφορία ενός μοντέλου ανεμογεννήτριας ισχύος 20 MW, ενός από τα πιο ισχυρά στον κλάδο, με στόχο την πλωτή αιολική αγορά.

Η χερσαία ανεμογεννήτρια βασίζεται σε πλατφόρμα 12.X-16.X MW της εταιρείας, ενώ έχει διάρκεια ζωής 25-30 χρόνια.

Ελαφρύς σχεδιασμός και προηγμένη τεχνολογία


Το σύστημα διαθέτει διάμετρο ρότορα 885 ποδιών και ακτίνες που εκτείνονται 430 πόδια (131 μέτρα), με αποτέλεσμα μια μέγιστη περιοχή σάρωσης 616.159 τετραγωνικών ποδιών (57.256 τετραγωνικά μέτρα).
Με αυτή την τεράστια χωρητικότητα, αποτελεί μια μονάδα μπορεί να παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει 160.000 νοικοκυριά για έναν ολόκληρο χρόνο.

Το SI-270150 διαθέτει ελαφρύ σχεδιασμό και προηγμένες έξυπνες τεχνολογίες μείωσης φορτίου, συμβάλλοντας στην ελαχιστοποίηση του συνολικού φορτίου, ενώ απλοποιεί τη μεταφορά σε μεγάλες αποστάσεις.

Σύμφωνα με την Sany, οι τεχνολογίες ενισχύουν την απόδοση και διασφαλίζουν ότι η τουρμπίνα μπορεί να μεταφερθεί σε απομακρυσμένες τοποθεσίες με μεγαλύτερη ευκολία.

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης του στροβίλου περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο σύστημα στήριξης κύριου άξονα με διπλό κωνικό ρουλεμάν (TRB), το οποίο παρέχει υψηλή φέρουσα ικανότητα και σταθερότητα,
καθιστώντας τον πιο ανθεκτικό σε διάφορες συνθήκες λειτουργίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης