Τελευταία Νέα

Η πρώτη στον κόσμο υπεράκτια ανεμογεννήτρια 20 MW εγκαταστάθηκε στην Κίνα

Η πρώτη στον κόσμο υπεράκτια ανεμογεννήτρια 20 MW εγκαταστάθηκε στην Κίνα

Θα παράγει 80 GWh το χρόνο και θα ισοδυναμεί με την ετήσια κατανάλωση 96.000 κατοίκων

Η Mingyang Smart Energy (κινεζική εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού ανανεώσιμων πηγών ενέργειας) κέρδισε τη μάχη για την κατασκευή, εγκατάσταση και λειτουργία των μεγαλύτερων ανεμογεννητριών στον κόσμο στο επόμενο επίπεδο, ολοκληρώνοντας με επιτυχία την εγκατάσταση ενός κολοσσού 20 MW.

 

Πρόκειται για το δεύτερο υπεράκτιο αιολικό έργο της ασιατικής εταιρείας τους τελευταίους μήνες.

Παρά τις ανησυχίες ότι οι εταιρείες που ανταγωνίζονται για ολοένα και μεγαλύτερες τουρμπίνες μπορεί να υπονομεύσουν τις προσπάθειες μείωσης και σταθεροποίησης του κόστους της εφοδιαστικής αλυσίδας, οι κατασκευαστές ανεμογεννητριών εξακολουθούν να μάχονται για τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες.

Η Mingyang Smart Energy (από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τεχνολογιών καθαρής ενέργειας στον κόσμο για τις βιομηχανίες αιολικής, ηλιακής, αποθήκευσης ενέργειας και υδρογόνου), ανακοίνωσε στον λογαριασμό της στο LinkedIn στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία την εγκατάσταση της MySE18.X-20MW offshore.

Βρίσκεται στη νησιωτική κινεζική επαρχία Χαϊνάν, τιμολογήθηκε ως «η μεγαλύτερη υπεράκτια ανεμογεννήτρια μονής χωρητικότητας στον κόσμο» και διαθέτει ευέλικτη διάμετρο ρότορα ανέμου μεταξύ 260 και 292 μέτρων.

Διαθέτοντας αρθρωτό και ελαφρύ σχεδιασμό, ο στρόβιλος MySE18.X-20MW μπορεί να παράγει 80 GWh κάθε χρόνο, αντισταθμίζοντας 66.000 τόνους εκπομπών CO₂. Αυτό ισοδυναμεί με την ετήσια κατανάλωση 96.000 κατοίκων.

 

Η πλωτή πλατφόρμα ανεμογεννητριών «OceanX»

Είναι το δεύτερο υπεράκτιο αιολικό ορόσημο της Mingyang τους τελευταίους μήνες, αφού η εταιρεία ολοκλήρωσε την κατασκευή μιας πλωτής πλατφόρμας ανεμογεννητριών με διπλό ρότορα με την ονομασία OceanX, με 2 τουρμπίνες σε πλατφόρμα σχήματος V συνολικής χωρητικότητας 16,6 GW.

Η Mingyang περιέγραψε την OceanX ως «τη μεγαλύτερη πλωτή πλατφόρμα ανεμογεννητριών μονής χωρητικότητας στον κόσμο», υποστηρίζοντας ότι η τεχνολογία είχε σχεδιαστεί για εφαρμογές βαθέων υδάτων και είναι ικανή να παράγει 54 GWh ηλεκτρικής ενέργειας κάθε χρόνο.

Η εγκατάσταση του στροβίλου ισχύος 20 MW της Mingyang εξασφαλίζει τον τίτλο της μεγαλύτερης εγκατάστασης στροβίλου στον κόσμο, ξεπερνώντας την κινεζική ανταγωνιστή Dongfang Electric Corporation που ανακοίνωσε μόλις πριν από λίγους μήνες ότι είχε εγκαταστήσει έναν στρόβιλο 18 MW.

Ο στρόβιλος 18 MW της Dongfang (τότε ο μεγαλύτερος στρόβιλος στον κόσμο), διέθετε διάμετρο ρότορα 260 μέτρων και ήταν ικανός να παράγει 72 GWh ηλεκτρικής ενέργειας κάθε χρόνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης