Ενέργεια

Κίνα: Φορτία LNG από την Exxon θα παραλαμβάνει ο νέος FSRU (Reuters)

Κίνα: Φορτία LNG από την Exxon θα παραλαμβάνει ο νέος FSRU (Reuters)
Η ExxonMobil, μέσω των θυγατρικών της και των κοινοπραξιών που έχει σχηματίσει, παράγει 23 μετρικούς τόνους LNG ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο
Ο κινεζικός όμιλος Guangdong Energy πρόκειται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα την εμπορική λειτουργία ενός νέου τερματικού σταθμού εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU), τον οποίο θα χρησιμοποιήσει η αμερικανική ExxonMobil στο πλαίσιο μιας μακροπρόθεσμης συμφωνίας ανάμεσα στις δυο εταιρείες, σύμφωνα με το Reuters.

Πιο αναλυτικά, ο τερματικός σταθμός υποδοχής υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Huizhou στην επαρχία Guangdong, στη νότια Κίνα, έχει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται έως και 4 εκατομμύρια μετρικούς τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου ετησίως και η ολοκλήρωσή του κόστισε 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Το FSRU έχει ήδη παραλάβει από τον Αύγουστο το πρώτο φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), στα πλαίσια δοκιμαστικής λειτουργίας.

Η ExxonMobil διερευνά ευκαιρίες για την παράδοση υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κίνα για την υποστήριξη της ενεργειακής μετάβασης της Κίνας.

Το ιστορικό

Τον Σεπτέμβριο του 2018, η ExxonMobil και η επαρχιακή κυβέρνηση της Guandong υπέγραψαν συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας για την προμήθεια φυσικού αερίου στον προτεινόμενο τερματικό σταθμό LNG Huizhou στη νότια Κίνα.

Τον Οκτώβριο του 2018, η ExxonMobil υπέγραψε συμφωνία για την προμήθεια του Zhejiang Provincial Energy Group με 1 εκατομμύριο μετρικούς τόνους LNG ετησίως για 20 χρόνια, αρχής γενομένης από τις αρχές της δεκαετίας του 2020.

Τον Δεκέμβριο του 2023, η Exxon συμφώνησε να χρησιμοποιήσει τον νέο τερματικό σταθμό για τη διακίνηση 1,8 εκατομμυρίων τόνων LNG ετησίως στο πλαίσιο 20ετούς συμφωνίας με την Guangdong Energy, δήλωσε στο Reuters πηγή με γνώση του θέματος.

Η Guangdong Energy, μια εταιρεία κοινής ωφέλειας που εισάγει μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου, χρηματοδοτείται από την επαρχιακή κυβέρνηση.

Εκπρόσωπος της ExxonMobil China επιβεβαίωσε στο Reuters ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ του αμερικανικού κολοσσού και της κινεζικής εταιρείας για πρόσβαση στον FSRU.

Η ExxonMobil, μέσω των θυγατρικών της και των κοινοπραξιών που έχει σχηματίσει, παράγει 23 μετρικούς τόνους LNG ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η Exxon παραδίδει σήμερα το καύσιμό της σε 30 χώρες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης