Η Eneco υπέγραψε PPA για ολλανδικό υπεράκτιο αιολικό πάρκο

Η Eneco υπέγραψε PPA για ολλανδικό υπεράκτιο αιολικό πάρκο

Η συμφωνία προμήθειας με τη LyondellBasell αφορά 25 MW χωρητικότητας του έργου HKW-6

Η Eneco και η LyondellBasell υπέγραψαν συμφωνία αγοράς ενέργειας (PPA) που καλύπτει ισχύ 25 MW από το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Hollandse Kust West (HKW-6) στα ανοιχτά της Ολλανδίας.

Η Eneco θα παραδίδει περίπου 103 γιγαβατώρες υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στη LyondellBasell ετησίως, ξεκινώντας από το 2027.

Αυτή η συμφωνία φέρνει τη συνολική ασφαλή δυναμικότητα ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές της LyondellBasell στο 100% του στόχου της για προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

«Η ανάληψη δράσης για το κλίμα είναι βασικό μέρος της στρατηγικής μας για τη δημιουργία αξίας για τα ενδιαφερόμενα μέρη μας, το περιβάλλον και την κοινωνία.
Ως εκ τούτου, χαίρομαι που αυτή η τελευταία συμφωνία θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε τον στόχο μας για την ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές για το 2030, μόλις τεθούν σε λειτουργία όλα τα έργα.

Οι συμφωνίες αγοράς ενέργειας αποτελούν κρίσιμο μοχλό στις προσπάθειές μας να μειώσουμε τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου απόλυτου εύρους 1 και 2», δήλωσε ο Peter Vanacker (Διευθύνων Σύμβουλος της LyondellBasell).

Περίπου το 15% των εκπομπών του βασικού εύρους 1 και 2 της LYB για το 2020 προέρχεται από την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Η εταιρεία στοχεύει να προμηθεύεται τουλάχιστον το 50% της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030 με βάση τα επίπεδα προμήθειας του 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης