Η GE Vernova θα προμηθεύσει ανεμογεννήτριες σε αιολικά πάρκα στην Ισπανία

Η GE Vernova θα προμηθεύσει ανεμογεννήτριες σε αιολικά πάρκα στην Ισπανία

Οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη του 2024

Σχετικά Άρθρα

Η GE Vernova (εταιρεία κατασκευής και υπηρεσιών ενεργειακού εξοπλισμού με έδρα το Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης) έχει υπογράψει 5 συμφωνίες προμήθειας με 3 κατασκευαστές στην Ισπανία κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Για τρίτη φορά, η ERBI επέλεξε τη GE Vernova για 2 αιολικά πάρκα στην Castilla León, όπου η GE Vernova διαθέτει επίσης μονάδα κατασκευής λεπίδων.

 
Τα σχέδια της GE Vernova στην Ισπανία

Η GE Vernova θα προμηθεύσει και θα θέσει σε λειτουργία συνολικά 16 μονάδες των ανεμογεννητριών 6,1 MW-158m της εταιρείας στη συστοιχία Casa Vieja και στην τοποθεσία Pedrejones, με οκτώ τουρμπίνες να πηγαίνουν σε κάθε σχέδιο.

Οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Η GE Vernova θα ανανεώσει επίσης ένα αιολικό πάρκο στην Καταλονία της Ισπανίας το οποίο φιλοξενεί επίσης ένα από τα μηχανολογικά κέντρα αριστείας της GE Vernova.

Το αιολικό πάρκο Les Coladetes θα αναβαθμιστεί με 6 από τις ανεμογεννήτριες 6,1MW-158m της GE Vernova.

Επιπλέον, θα παράσχει 2 νέα μηχανήματα ίδιου μεγέθους στο αιολικό πάρκο.

Δε θα σταματήσει εκεί, αλλά θα προμηθεύσει, θα εγκαταστήσει και θα θέσει σε λειτουργία 5 μονάδες 6,1MW-158m της GE Vernova για τη συστοιχία Barranco del Agua που βρίσκεται στην Ανδαλουσία της Ισπανίας.

Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη παραγγελία της GE Vernova με την εταιρεία.

 

Δηλώσεις

Ο Gilan Sabatier (επικεφαλής εμπορικός διευθυντής για τις χερσαίες επιχειρήσεις αιολικής ενέργειας της GE Vernova στις διεθνείς αγορές), δήλωσε: «Είναι τιμή μας που μας εμπιστεύονται να βοηθήσουμε να φέρει περισσότερη αιολική ενέργεια στο διαδίκτυο στην Ισπανία, υποστηρίζοντας τις προσπάθειες των πελατών μας να επιταχύνουν την ενεργειακή μετάβαση.

Αυτά τα έργα θα επωφεληθούν από την ισχυρή παρουσία της GE Vernova στη χώρα όπου η Εταιρεία διαθέτει ήδη περισσότερα από 4,3 GW σε λειτουργία, ένα μηχανολογικό κέντρο στη Βαρκελώνη και δύο εργοστάσια παραγωγής πτερυγίων ανεμογεννητριών.

Αυτές οι συμφωνίες ενισχύουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη στρατηγική προϊόντων μας για να παρέχουμε στους πελάτες μας αποδεδειγμένη τεχνολογία που τους επιτρέπει να κατασκευάζουν στόλους υψηλής ποιότητας, υψηλής απόδοσης σε κλίμακα για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της ενεργειακής μετάβασης».

Η χερσαία αιολική επιχείρηση της GE Vernova έχει μια συνολική εγκατεστημένη βάση περίπου 56.000 ανεμογεννητριών και σχεδόν 120 GW εγκατεστημένης ισχύος παγκοσμίως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης