Τελευταία Νέα
Ενέργεια

HelleniQ Energy: Δυο άδειες ΣΗΘΥΑ για το διυλιστήριο

HelleniQ Energy: Δυο άδειες ΣΗΘΥΑ για το διυλιστήριο

Δύο άδειες Λειτουργίας Σταθμών Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης , ΣΗΘΥΑ, ηλεκτρικής ισχύος 16 Mwe και 34 Mwe χορηγήθηκαν στην εταιρεία «Ελληνικά Πετρέλαια Δ.Ε.Π.Π.Π.Α.Ε.».
Οι νέες μονάδες θα εγκατασταθούν στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Ασπροπύργου, Περιφέρεια Αττικής και θα λειτουργούν αποκλειστικά ως αυτοπαραγωγοί για τις ανάγκες του διυλιστηρίου.

Οι νέες μονάδες θα συνδεθούν στη μονάδα U-5600 και θα αντικαταστήσουν τις παλιές μονάδες (GT1-GT3) που θα υφίστανται σε εφεδρεία.
Όσον αφορά τη χρήση μίγματος καυσίμου θα είναι αέριο καύσιμο ιδιοκατανάλωσης διυλιστηρίου (Fuel Gas) και φυσικό αέριο (μόνο ως δυνητικό συμπλήρωμα μαζί με άλλα εμπορικά καύσιμα ιδιοπαραγωγής, όπως πχ. προπάνιο, μίγμα υγραερίων και βουτάνιο).

Έτσι, μετά από την συγκεκριμένη προσθήκη οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής θα περιλαμβάνουν (κατά μέγιστη δυναμικότητα):
– Δύο αεριοστροβιλογεννήτριες (U-5600) 2 x 17 MW
– Μία ατμοστροβιλογεννήτρια (U-5100) 16 MW
– Μια αεριοστροβιλογεννήτρια (U-5600) 25 MW
– Μια αεριοστροβιλογεννήτρια (U-5600) 25ΜW

Ο σταθμός ΣΗΘΥΑ αποτελείται από δύο (2) αεριοστροβίλους GT-1 και GT-3, μάρκας ΑΒΒ, τύπου SULZER, ισχύος 17MWel ο καθένας, με τις αντίστοιχες γεννήτριες τάσης 6,3KV και συχνότητας 50Hz.
Το καύσιμο που θα χρησιμοποιείται είναι αέριο διυλιστηρίου, φυσικό αέριο από το εθνικό δίκτυο και LPG. Κάθε αεριοστρόβιλος είναι συνδεδεμένος με λέβητα ανάκτησης θερμότητας για την παραγωγή ατμού υψηλής και χαμηλής πίεσης για τις ανάγκες του διυλιστηρίου Ασπροπύργου.

Το ηλεκτρικό δίκτυο του Διυλιστηρίου συνδέεται σε δύο εναέριες γραμμές του Δικτύου υψηλής τάσης 150kV του ΑΔΜΗΕ ΑΕ. Η λειτουργία του Διυλιστηρίου γίνεται από μία από τις δύο γραμμές κάθε φορά. Στον Υποσταθμό R-7000 είναι εγκατεστημένος πίνακας GIS 150kV δύο ζυγών, με διασυνδετικό διακόπτη (bus coupler), δύο πύλες εισόδου (για τις δύο γραμμές 150kV) και τέσσερεις πύλες μετασχηματιστών στις οποίες συνδέονται τέσσερεις Μετασχηματιστές ισχύος 150kV/6kV, 24/30MVA ONAN/ONAF.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης