Ενέργεια

G7: Η υποδομή ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας στην ατζέντα των ΥΠΕΝ τη Δευτέρα

G7: Η υποδομή ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας στην ατζέντα των ΥΠΕΝ τη Δευτέρα

Στην  συνάντηση θα παρευρεθούν και υπουργών μικρότερων χωρών  σύμφωνα με τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ της Ιταλίας

 

Σχετικά Άρθρα

 Οι υπουργοί Ενέργειας της Ομάδας των Επτά (G7) βιομηχανοποιημένων δυνάμεων και άλλων μικρότερων χωρών θα συναντηθούν τη Δευτέρα με τις σοβαρά κατεστραμμένες υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας.

Από την πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022, το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας έγινε στόχος ρωσικών επιθέσεων, με αποτέλεσμα συνεχείς διακοπές ρεύματος και περιορισμένη παροχή ηλεκτρισμού σε ορισμένες περιοχές για ώρες κάθε μέρα.

 Το έλλειμμα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας θα μπορούσε να φτάσει τα 6 γιγαβάτ αυτό το χειμώνα, περίπου το ένα τρίτο της αναμενόμενης αιχμής ζήτησης, ανέφερε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας σε έκθεση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

«Θα γίνει μια διευρυμένη ενεργειακή συνάντηση της G7 την επόμενη Δευτέρα, επειδή πρέπει να εγγυηθούμε στην Ουκρανία τη διατήρηση του ενεργειακού της δικτύου», δήλωσε ο Ιταλός Αντόνιο Ταγιάνι στην κρατική τηλεόραση RAI αργά την Πέμπτη. Δεν ανέφερε ποιες χώρες εκτός της G7 θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες.

 Διπλωματική πηγή είπε στο Reuters την Παρασκευή ότι οι υπουργοί θα βρεθούν αυτοπροσώπως στη Νέα Υόρκη για τη συνάντηση.

Η Ιταλία ασκεί επί του παρόντος την προεδρία της G7.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης