Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Μελόνι δεσμεύεται να αναθεωρήσει την «καταστροφική» Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ

Η Μελόνι δεσμεύεται να αναθεωρήσει την «καταστροφική» Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός επέκρινε το έργο της φον ντερ Λάιεν - Θεωρεί καταστροφή την απεξάρτηση από τις ανθρακούχες εκπομπές διότι κινδυνεύει να οδηγήσει σε αποβιομηχάνιση (euractiv)

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι δεσμεύτηκε να πιέσει για την αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, επικρίνοντας την «ιδεολογική της προσέγγιση» και προειδοποιώντας για κίνδυνο αποβιομηχάνισης.

Στις 18/9 στη διάσκεψη Confindustria, η Μελόνι επέκρινε το εμβληματικό έργο της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Να πούμε ότι δεν είναι η πιο έξυπνη στρατηγική; Και το λέμε αυτό επειδή είμαστε φίλοι της Ευρώπης και θέλουμε να υπερασπιστούμε τη βιομηχανική ικανότητα της Ευρώπης. Όσοι είναι φίλοι της Ευρώπης πρέπει να έχουν το θάρρος να επισημάνουν τι δεν λειτουργεί», είπε, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της κυβέρνησής της να «διορθώσει» αυτές τις πολιτικές.

«Η απεξάρτηση από τις ανθρακούχες εκπομπές σε βάρος της αποβιομηχάνισης είναι μια καταστροφή.

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία οδήγησε σε καταστροφικά αποτελέσματα λόγω της ιδεολογικής της προσέγγισης», πρόσθεσε η Ιταλίδα πολιτικός.


Μελόνι κατά έκθεσης Ντράγκι

Επικαλούμενη την πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση για την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας και πρώην προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, η Μελόνι είπε: «Οι φιλόδοξοι περιβαλλοντικοί στόχοι της Ευρώπης πρέπει να υποστηρίζονται από επαρκείς επενδύσεις και πόρους, με ένα συνεκτικό σχέδιο για την επίτευξή τους.

Διαφορετικά, η ενεργειακή και περιβαλλοντική μετάβαση θα γίνει αναπόφευκτα σε βάρος της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης».

Παρότι η Μελόνι επικρίνει εδώ και καιρό την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, θα μπορούσε (όπως ελπίζει), να δει την κατάργηση της εμβληματικής πολιτικής της φον ντερ Λάιεν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης