Τελευταία Νέα
Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Πράσινο σίδηρο από την Helios θα προμηθεύεται η BlueScope Steel

Πράσινο σίδηρο από την Helios θα προμηθεύεται η BlueScope Steel
Η Αυστραλία προμηθεύει περίπου το 50% του παγκόσμιου σιδήρου
H εταιρεία BlueScope Steel με έδρα την Αυστραλία υπέγραψε προκαταρκτική συμφωνία με την ισραηλινή Helios Project για την αγορά του πράσινου σιδήρου της από το 2026, ο οποίος παράγεται με τη χρήση καθαρής ενέργειας και όχι άνθρακα.

Σύμφωνα με το Reuters, η Helios έχει αναπτύξει έναν καινοτόμο τρόπο παραγωγής σιδήρου και άλλων μετάλλων χρησιμοποιώντας νάτριο ως αναγωγικό μέσο, για την παραγωγή του οποίου απαιτείται λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους, ενώ δεν εκπέμπει κυριολεκτικά ούτε ένα μόριο διοξείδιο του άνθρακα.

Η εταιρεία ανέφερε συμπληρωματικά, πως το μόνο που εκπέμπεται κατά τη διαδικασία της παραγωγής είναι οξυγόνο.

«Η απαλλαγή της βιομηχανίας χάλυβα από τον άνθρακα είναι μια απίστευτη πρόκληση και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με εταιρείες όπως η Helios που μπορούν να μας υποστηρίξουν στο εγχείρημά μας αυτό», δήλωσε ο Andrew Garey, διευθύνων σύμβουλος της BlueScopeΧ.

Η τεχνολογία αυτή μπορεί να εφαρμοστεί για την παραγωγή πράσινου σιδήρου από διάφορα σιδηρομεταλλεύματα, συμπεριλαμβανομένων των μετάλλων με μικρότερους βαθμούς περιεκτικότητας, όπως αυτά που βρίσκονται στην Αυστραλία, δήλωσε η Helios.

Η Αυστραλία προμηθεύει περίπου το 50% του παγκόσμιου σιδήρου.

Να σημειωθεί τέλος, ότι η χαλυβουργία αντιπροσωπεύει περίπου το 8% των παγκόσμιων εκπομπών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης