Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Χωρίς ενεργή εστία η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους

Χωρίς ενεργή εστία η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους
Στο σημείο σπεύδουν 30 πυροσβέστες με 9 οχήματα

Upd(22 :50):Τρεις εργαζόμενοι τραυματίστηκαν ελαφρά από την πυρκαγιά στο διυλιστήριο της Motor Oil, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Xωρίς ενεργή εστία συνεχίζει να καίει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στις εγκαταστάσεις της Motor Oil. Στο σημείο επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα σε συνεργασία με τις δυνάμεις πυρόσβεσης της Motor Oil και σύμφωνα με πληροφορίες έχει απομονωθεί το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς.

Πηγές της Πυροσβεστικής επεσήμαναν ότι ο καπνός και η φλόγα της πυρκαγιάς έχει μειωθεί και δεν υπάρχει προς το παρόν κίνδυνος επέκτασης της σε παρακείμενες δεξαμενές. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, λόγω των ιδιαίτερα εύφλεκτων υλικών δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμός και αναμένεται η επιχείρηση κατάσβεσης να διαρκέσει πολλές ώρες μέχρι να σβήσει και η τελευταία σπίθα και να εκμηδενιστεί ο κίνδυνος αναζωπύρωσης της ή επέκτασης της πυρκαγιάς.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της πυρκαγιάς εκδόθηκε από το 112 μήνυμα απομάκρυνσης των κατοίκων της περιοχής, ενώ έχει διακοπεί η διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό από το ύψος του κόμβου των Αγίων Θεοδώρων έως το ύψος των διοδίων Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση :

«Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου στο χώρο των μονάδων διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους εκδηλώθηκε σοβαρής έκτασης πυρκαγιά από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες. Η κατάσταση είναι σε ύφεση.

Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα.

Από την αρχή του συμβάντος είμαστε σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τις αρχές. Ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τους ανθρώπους του, αλλά και τους ανθρώπους μας στο διυλιστήριο για τη συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή».

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον προαστιακό

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο τμήμα Κινέτα - Κόρινθος και αναμένεται σταδιακή ομαλοποίηση των δρομολογίων του Προαστιακού. Νωρίτερα, με εντολή της πυροσβεστικής και του ΟΣΕ, η αμαξοστοιχία 1324 έμεινε ακινητοποιημένη στον σταθμό της Κινέτας και η αμαξοστοιχία 1327 στον σταθμό της Κορίνθου.

 


Νωρίτερα

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους ενώ γίνονται προσπάθειες για να τεθεί υπο έλεγχο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά καίει εντός των εγκαταστάσεων και συγκεκριμένα σε σωληνώσεις.Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν η φωτιά είχε επεκταθεί και σε δεξαμενές πέραν των σωληνώσεων.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν πυροσβεστικά των διυλιστηρίων, ενώ συνδράμουν 35 πυροσβέστες με 11 οχήματα και συνεχώς φθάνουν ενισχύσεις. Παράλληλα στην περιοχή πετάνε προληπτικά τρία ελικόπτερα για να ενεργήσουν σε περίπτωση επέκτασης της πυρκαγιάς.

Πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει την περιοχή και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να σταλεί μήνυμα από το 112 προειδοποιητικό για τους κατοίκους.

 Εκπρόσωπος του ομίλου δήλωσε ότι "Επιχειρούμε, είμαστε σε συννενόηση με τις αρχές".
Αξίζει να σημειώθεί  ότι το διυλιστήριο ετοιμαζόταν να κάνει shut - down αύριο.



Οιλ.JPG

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, πριν ξεσπάσει η φωτιά, είχε προηγηθεί έκρηξη σε σωληνώσεις στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων, όπου βρίσκονται τα διυλιστήρια της εταιρείας.

Στις εγκαταστάσεις της Motor Oil έχουν μεταβεί και δύο ασθενοφόρα, δίχως ωστόσο, να υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

Με εντολή της Πυροσβεστικής και του ΟΣΕ, η αμαξοστοιχία 1324 παραμένει στον σταθμό της Κινέτας και η αμαξοστοιχία 1327 παραμένει στον σταθμό της Κορίνθου, για λόγους ασφαλείας. Αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις δρομολογίων.

Επίσης, δόθηκε εντολή να κλείσουν και τα δύο ρεύματα της Παλαιάς Εθνικής Οδού.

 












www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης