Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΗΠΑ: Μείωση στην τροφοδοσία LNG των μονάδων εξαγωγής στη Λουιζιάνα λόγω της καταιγίδας Francine

ΗΠΑ: Μείωση στην τροφοδοσία LNG των μονάδων εξαγωγής στη Λουιζιάνα λόγω της καταιγίδας Francine

Οι ροές μειώθηκαν από 11,9 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (bcfd) την Τετάρτη σε χαμηλό άνω των δύο εβδομάδων στα 11,7 bcfd την Πέμπτη

 

Η ποσότητα φυσικού αερίου που ρέει προς τις μονάδες εξαγωγής LNG των ΗΠΑ πρόκειται να μειωθούν περαιτέρω , με τις ενεργειακές εταιρείες να περιορίζουν την τροφοδοσία αερίου στα εργοστάσια καθώς η καταιγίδα Francine χτύπησε στη νοτιοανατολική Λουιζιάνα, σύμφωνα με στοιχεία της οικονομικής εταιρείας LSEG που επικαλείται το Reuters.
H Francine εξασθενούσε από τυφώνα κατηγορίας 2 σε τροπική καταιγίδα καθώς κατευθυνόταν προς τα βορειοανατολικά, αλλά εξακολουθούσε να κινείται με ανέμους ταχύτητας 35 μιλίων την ώρα (55 χλμ. ανά ώρα) και απειλούσε περιοχές με επικίνδυνες καταιγίδες νωρίς την Πέμπτη, ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων σε μια γνωμοδότηση. .

Η Λουιζιάνα φιλοξενεί τρία από τα επτά μεγάλα εργοστάσια εξαγωγής LNG των Ηνωμένων Πολιτειών.
Οι ροές φυσικού αερίου προς τις μονάδες εξαγωγής LNG των ΗΠΑ ήταν σε τροχιά μείωσης από 11,9 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (bcfd) την Τετάρτη σε χαμηλό άνω των δύο εβδομάδων στα 11,7 bcfd την Πέμπτη, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.
Το συνολικό feedgas ήταν κατά μέσο όρο περίπου 12,7 bcfd την Τρίτη και 13,4 bcfd την προηγούμενη εβδομάδα.
Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της μείωσης οφειλόταν στη μείωση των ροών προς το εργοστάσιο εξαγωγής LNG Cameron 2,0 bcfd στη Λουιζιάνα από 1,9 bcfd την Τρίτη σε 0,6 bcfd την Πέμπτη. Το Feedgas προς την Cameron ήταν κατά μέσο όρο 2,1 bcfd την προηγούμενη εβδομάδα.

Ένα δισεκατομμύριο κυβικά πόδια αερίου είναι αρκετό για να τροφοδοτήσει περίπου 5 εκατομμύρια σπίτια για μια μέρα.

Στους συνεργάτες της Cameron LNG περιλαμβάνονται μονάδες της αμερικανικής εταιρείας ενέργειας Sempra Energy , τις ιαπωνικές Mitsui & Co και Mitsubishi, η γαλλική TotalEnergies και η ιαπωνική ναυτιλιακή Nippon Yusen KK, σύμφωνα με τον ιστότοπο Cameron.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης