Ενέργεια

Tesla: Αύξηση 3% στις πωλήσεις «made in china» EV τον Αύγουστο

Tesla: Αύξηση 3% στις πωλήσεις «made in china» EV τον Αύγουστο
Η κινεζική ανταγωνίστριά της, η BYD, σημείωσε άλμα 35,3% σε ετήσια βάση στις πωλήσεις επιβατικών οχημάτων τον Αύγουστο
Τα ηλεκτρικά οχήματα της Tesla που κατασκευάζονται στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 17% τον Αύγουστο από τον Ιούλιο και κατά 3% σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, όπως αποκάλυψαν τα στοιχεία της Ένωσης Επιβατηγών Αυτοκινήτων Κίνας (CPCA).

Σύμφωνα με το Oil Price, τον Ιούλιο, η Tesla κατέγραψε αύξηση 78% σε ετήσια βάση στις παραδόσεις, ενώ οι πωλήσεις σε πόλεις όπως οι Hangzhou και Nanjing, αυξήθηκαν κατά 47%.

Οι πωλήσεις της Tesla στην Κίνα συνέχισαν να αυξάνονται, ενώ η κινεζική ανταγωνίστριά της, η BYD, σημείωσε άλμα 35,3% σε ετήσια βάση στις πωλήσεις επιβατικών οχημάτων τον Αύγουστο σε μηνιαίο υψηλό 370.854 μονάδων.

«Προβλέπουμε ότι ο όγκος των λιανικών πωλήσεων της Tesla θα φτάσει τις 65.000 μονάδες τον Αύγουστο υποβοηθούμενος από την ισχυρή ανάπτυξη στις μικρότερες πόλεις. Εάν αυτή η δυναμική συνεχιστεί τον Σεπτέμβριο, η Tesla μπορεί να σημειώσει τον υψηλότερο τριμηνιαίο όγκο πωλήσεων στην Κίνα το 3ο τρίμηνο του 24», δήλωσε ο Shi Ji, αναλυτής της China Merchants Bank International (CMBI).

Τον Απρίλιο, η Tesla εισήγαγε ένα σχέδιο χρηματοδότησης με χρονικό άξονα πέντε ετών, σχεδιασμένο για να προσελκύσει αγοραστές.

Επιπλέον, αρκετές τοπικές κυβερνήσεις έχουν εγκρίνει τα αυτοκίνητα της Tesla, θεωρώντας τα επιλέξιμα για επίσημες αγορές αυτοκινήτων.

Τον Ιούλιο, η Tesla έγινε επίσημο κυβερνητικό αυτοκίνητο στην Κίνα για πρώτη φορά. Η Tesla είναι η μόνη ξένη αυτοκινητοβιομηχανία EV που υπάρχει στον κατάλογο των επιτρεπόμενων αγορών που δημοσίευσε η κυβέρνηση της επαρχίας Jiangsu στην ανατολική Κίνα, αναδεικνύοντας το ζεστό κλίμα που απολαμβάνει η εταιρεία του Elon Musk εκεί.

Πέρυσι, η Tesla κατασκεύασε περίπου 947.000 αυτοκίνητα στην Κίνα, τα περισσότερα από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν τοπικά.

Να σημειωθεί τέλος, ότι η Κίνα έχει γίνει σημαντική αγορά για την Tesla, με την εταιρεία να αντλεί σχεδόν το 1/4 των συνολικών εσόδων της από την ασιατική χώρα το 2023.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης