Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πτώση πάνω από 4% για το πετρέλαιο - Στα 73 δολ. το brent, στα 70 δολ. το αργό

Πτώση πάνω από 4% για το πετρέλαιο - Στα 73 δολ. το brent, στα 70 δολ. το αργό

Ανανμέται να αυξηθεί η καθώς η ζήτηση υποχωρεί

 

Απώλειες πάνω από 4% για το πετρέλαιο την Τρίτη, το οποίο διέγραψε όλα τα κέρδη του για το έτος καθώς η αύξηση των προμηθειών είναι δυνητικά στον ορίζοντα καθώς η ζήτηση υποχωρεί.
Περί της 21:36 ώρα Ελλάδας η τιμή του brent βρισκόταν στα 73,76 δολ. το βαρέλι με πτώση 4,88% και το αργό στα 70,34 δολάρια το βαρέλι με πτώση 4,36%.

Η κίνηση ήρθε μετά από μια αναφορά ότι οι αντίπαλες κυβερνήσεις της Λιβύης θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα βοηθούσε στην αποκατάσταση της παραγωγής πετρελαίου μετά από ημέρες διακοπών. Η ανατολική κυβέρνηση της Λιβύης στη Βεγγάζη μείωσε την παραγωγή σε μια διαμάχη με την υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση στην Τρίπολη σχετικά με το ποιος θα πρέπει να ηγηθεί της κεντρικής τράπεζας.
Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Λιβύης, Sadiq al-Kabir, είπε στο Bloomberg ότι υπάρχουν «ισχυρές» ενδείξεις ότι οι αντίπαλες κυβερνήσεις της βορειοαφρικανικής χώρας πλησιάζουν σε μια συμφωνία για τον τερματισμό της διαμάχης.

Οι τιμές του πετρελαίου είχαν ήδη υποχωρήσει καθώς ο ΟΠΕΚ+ είναι έτοιμος να αυξήσει την παραγωγή τις επόμενες εβδομάδες και η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα και τις ΗΠΑ απογοήτευσε την αγορά.
Οι εκπρόσωποι του ΟΠΕΚ+ ανέφεραν ότι ο όμιλος εξακολουθεί να σχεδιάζει να ενισχύσει την παραγωγή πετρελαίου τον Οκτώβριο, ανέφεραν πηγές στο Reuters και στο Bloomberg.

Η μεταποίηση στην Κίνα, εν τω μεταξύ, υποχώρησε σε χαμηλό έξι μηνών τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα το Σαββατοκύριακο. Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας αργού πετρελαίου στον κόσμο.
Και η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ ήταν πιο αργή από ό,τι αναμενόταν τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Διαχείρισης Εφοδιασμού την Τρίτη.

Ο OPEC+, ωστόσο, κατέστησε σαφές τον Ιούνιο ότι θα μπορούσε να αντιστρέψει την προγραμματισμένη αύξηση της παραγωγής με βάση τις συνθήκες της αγοράς.

Η καλύτερη πορεία για τον OPEC+ θα ήταν να περιμένει μέχρι τον Δεκέμβριο, δεδομένης της επιβράδυνσης της ζήτησης στην Κίνα, δήλωσε τη Δευτέρα η Helima Croft, επικεφαλής της παγκόσμιας στρατηγικής εμπορευμάτων της RBC Capital Markets.

Οι τιμές της ενέργειας της Τρίτης:

West Texas Intermediate
Συμβόλαιο Οκτωβρίου: 70,65 δολάρια το βαρέλι, πτώση 3,94%. Έως σήμερα, το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ έχει υποχωρήσει 1,4%.
Brent
Συμβόλαιο Νοεμβρίου: 74,05 δολάρια το βαρέλι, πτώση 4,5%. Έως σήμερα, ο παγκόσμιος δείκτης έχει πέσει 3,9%.
Βενζίνη RBOB
Συμβόλαιο Οκτωβρίου: 1,98 $ ανά γαλόνι, πτώση 5,06%. Έως σήμερα, η βενζίνη έχει πέσει 5,5%
Φυσικό αέριο
Συμβόλαιο Οκτωβρίου: 2,15 $ ανά χίλια κυβικά πόδια, αύξηση 1,08%. Έως σήμερα, το φυσικό αέριο μειώθηκε κατά 14,5%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης