Τελευταία Νέα

Έτοιμη να λειτουργήσει η νέα μπαταρία 850 MW της Αυστραλίας

Έτοιμη να λειτουργήσει η νέα μπαταρία 850 MW της Αυστραλίας

Θα παίξει βασικό ρόλο καθώς αποσύρονται οι εναπομείναντες σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα

Η νέα μπαταρία στην Αυστραλία και η μεγαλύτερη ενιαία μονάδα ισχύος που έχει συνδεθεί ποτέ στο κεντρικό δίκτυο της χώρας, ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο της διαδικασίας σύνδεσης και θέσης σε λειτουργία, σύμφωνα με την ιδιοκτήτριά της Akaysha Energy.

Η μπαταρία Waratah Super Battery θα έχει μέγεθος 850 μεγαβάτ (MW) και 1680 μεγαβατώρες (MWh) και ο κύριος ρόλος της θα είναι να λειτουργεί ως ένα είδος γιγαντιαίο αμορτισέρ, επιτρέποντας στις γραμμές μεταφοράς ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) από τις περιφέρειες στα κύρια κέντρα φόρτωσης στην ακτή να λειτουργούν με πλήρη ή σχεδόν πλήρη χωρητικότητα.


Θα αντικαταστήσει σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα

Η μπαταρία κατασκευάζεται στη θέση της ήδη κλειστής γεννήτριας άνθρακα Munmorah και θα διαδραματίσει βασικό ρόλο καθώς αποσύρονται οι εναπομείναντες σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα της Πολιτείας, παρόλο που το κλείσιμο της μεγαλύτερης από όλες (της γεννήτριας Eraring 2,88 GW), έχει καθυστερήσει τουλάχιστον 2 χρόνια έως τα τέλη του 2027.

Ο Nick Finch (επικεφαλής μηχανικός στην Akaysha), λέει ότι ο υποσταθμός Waratah έχει ενεργοποιηθεί, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για την έναρξη των εργασιών για το έργο το οποίο σημείωσε ότι έχει το μεγαλύτερο DUID (αναγνωριστικό μονάδας ή σημείο σύνδεσης) στην Αυστραλία κύριο πλέγμα.

«Αυτό το τεράστιο ορόσημο είναι απόδειξη ομαδικής εργασίας και σημάδι του εξελισσόμενου τοπίου σύνδεσης στην Εθνική Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας (NEM). Είναι μια τόσο συναρπαστική στιγμή να βρίσκεσαι σε αυτόν τον κλάδο. Χρειάστηκε μια απίστευτη συνεργασία μεταξύ των AEMO, Transgrid, Aurecon, EKS, Powin και της ομάδας μηχανικών μας», δήλωσε στον ιστότοπο της εταιρείας.

 

Ο διαφορετικός ρόλος της Waratah από τις άλλες μπαταρίες

Στην Αυστραλία κατασκευάζονται μεγαλύτερες μπαταρίες όσον αφορά στην αποθήκευση, όπως η μπαταρία Collie της Neoen 2240 MWh, η μπαταρία Collie 2.000 MWh της Synergy και η μπαταρία Richmond Valley της Ark Energy 2.200 MWh.

Αλλά είναι είτε μπαταρίες 4 ωρών στην περίπτωση των μπαταριών Collie, είτε μπαταρίες οκτώ 8 στην περίπτωση του Richmond Valley, και επομένως έχουν μικρότερες χωρητικότητες σύνδεσης.

Η Waratah έχει διαφορετικό ρόλο να παίξει. Επομένως έχει μικρότερη διάρκεια αποθήκευσης, αλλά μεγαλύτερη χωρητικότητα και σημείο σύνδεσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης