Τελευταία Νέα

Σύμπραξη TotalEnergies και Adani για ηλιακό αγωγό 1150 MW στην Ινδία

Σύμπραξη TotalEnergies και Adani για ηλιακό αγωγό 1150 MW στην Ινδία

Η νέα εταιρεία θα υποστηριχθεί με 444 εκατομμύρια δολάρια  

Η TotalEnergies (γαλλικός ενεργειακός κολοσσός) και η Adani Green Energy Limited (AGEL, κορυφαία εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ινδίας η οποία αναπτύσσει, κατέχει και λειτουργεί σε κλίμακα κοινής ωφέλειας συνδεδεμένους στο δίκτυο ηλιακούς, αιολικούς και υβριδικούς σταθμούς ΑΠΕ) συνήψαν συμφωνία για τη δημιουργία μιας κοινής επιχείρησης για την παράδοση ηλιακού αγωγού 1150 MW στην Ινδία.

Η εταιρεία θα ανήκει εξίσου στην TotalEnergies και την AGEL και θα έχει ένα χαρτοφυλάκιο έργων στο Khavda, στο Γκουτζαράτ.

Η AGEL θα συνεισφέρει τα περιουσιακά στοιχεία στην κοινοπραξία και η TotalEnergies θα επενδύσει 444 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει την ανάπτυξή τους.

Σημειώνεται ότι η AGEL (το 19,75% ανήκει στην TotalEnergies) αναπτύσσει τη μεγαλύτερη τοποθεσία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο στην περιοχή Khavda του Γκουτζαράτ.

Για την TotalEnergies είναι θετική εξέλιξη μετά το πρόστιμο 48 εκατομμυρίων δολαρίων που της επιβλήθηκε (συγκεκριμένα τιμωρήθηκε η ελβετική TotalEnergies Trading SA) στις 28/8 από την αμερικανική ρυθμιστική Αρχή για τα εμπορεύματα, για απόπειρα χειραγώγησης της αγοράς.

Η ενέργεια που παράγεται από τα ηλιακά έργα θα πωλείται μέσω συμφωνιών αγοράς ενέργειας (PPAs) που έχουν υπογραφεί με την ομοσπονδιακή κυβερνητική υπηρεσία, Solar Energy Corporation of India (SECI), καθώς και μέσω πωλήσεων στη χονδρική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Η AGEL λειτουργεί πάνω από 11 GW ηλιακής και αιολικής ισχύος στην Ινδία.

Η εκτέλεση και η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στους μετόχους της AGEL και στους συνήθεις όρους κλεισίματος, συμπεριλαμβανομένης της λήψης ορισμένων ρυθμιστικών εγκρίσεων.

Καλύπτοντας περισσότερα από 538 τετραγωνικά χιλιόμετρα ή 5 φορές το μέγεθος του Παρισιού, αυτή η τοποθεσία θα αντιπροσωπεύει ηλιακή ισχύ 30 GW εκ των οποίων τα 2 GW έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία από την AGEL.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης