Ενέργεια

ΗΠΑ: Η EPA ανανέωσε για 2η φορά την απαλλαγή έκτακτης ανάγκης για προμήθεια βενζίνης

ΗΠΑ: Η EPA ανανέωσε για 2η φορά την απαλλαγή έκτακτης ανάγκης για προμήθεια βενζίνης

Το μέτρο αφορά 4 Πολιτείες που βρίσκονται στα μεσοδυτικά της χώρας και αίρει τους ομοσπονδιακούς κανόνες κατά της αιθαλομίχλης (Oilprice)

Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) ανανέωσε για 2η φορά μια απαλλαγή έκτακτης ανάγκης για τις καλοκαιρινές απαιτήσεις βενζίνης σε 4 Μεσοδυτικές Πολιτείες μετά την έκτακτη ανάγκη εφοδιασμού ύστερα από το κλείσιμο του διυλιστηρίου Joliet της ExxonMobil στο Ιλινόις τον Ιούλιο και στις αρχές Αυγούστου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Oilprice.com, η απαλλαγή για το Ιλινόις, την Ιντιάνα, το Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν αίρει τους ομοσπονδιακούς κανόνες κατά της αιθαλομίχλης που απαιτούν την πώληση ακριβότερης καλοκαιρινής βενζίνης στις ΗΠΑ κατά τους πιο ζεστούς μήνες του έτους.

Η απαλλαγή (εκδόθηκε για πρώτη φορά στις 31 Ιουλίου μετά το κλείσιμο του διυλιστηρίου Joliet της ExxonMobil στις 15 Ιουλίου), παρατείνεται τώρα για δεύτερη φορά έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Το διυλιστήριο Joliet της Exxon (40 μίλια νοτιοδυτικά του Σικάγο), είναι εξοπλισμένο για να χειρίζεται 275.000 βαρέλια αργού την ημέρα, παράγοντας περίπου 11 εκατομμύρια γαλόνια βενζίνης και καυσίμου ντίζελ κάθε μέρα.

Η εγκατάσταση έκλεισε στα μέσα Ιουλίου μετά από διακοπή ρεύματος που προκλήθηκε από καταιγίδα.

Μετά από μια διακοπή 3 εβδομάδων, η Exxon άρχισε να επανεκκινεί στις 7 Αυγούστου ορισμένες μονάδες στο διυλιστήριο.

 

Αύξηση τιμών καυσίμων λόγω διακοπών στα διυλιστήρια

Ως αποτέλεσμα της διακοπής λειτουργίας και άλλων διακοπών στα Μεσοδυτικά, οι περιφερειακές τιμές της βενζίνης αυξήθηκαν νωρίτερα τον Αύγουστο, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA).

Μια σειρά διακοπών στα διυλιστήρια στο Σικάγο και το Οχάιο αύξησαν τις τιμές των προϊόντων πετρελαίου, ιδιαίτερα της βενζίνης, σε σύγκριση με τον μέσο όρο των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον EIA (Διοίκηση Ενεργειακών Πληροφοριών).

Ο ΕΙΑ ανέφερε ότι ενώ οι λιανικές τιμές της βενζίνης στα Μεσοδυτικά είναι συνήθως χαμηλότερες από τον μέσο όρο των ΗΠΑ (λόγω της παραγωγής από τοπικά διυλιστήρια και των χαμηλότερων περιφερειακών φόρων καυσίμων), η μέση λιανική τιμή της βενζίνης στην προαναφερόμενη περιοχή ήταν εντός του 1% του μέσου όρου των ΗΠΑ για 3 συνεχόμενες εβδομάδες μετά τις διακοπές.

Εκτός από το διυλιστήριο Joliet της Exxon, οι φορείς εκμετάλλευσης ανέφεραν επίσης προσωρινή διακοπή λειτουργίας μονάδων σε εγκαταστάσεις στο Οχάιο, συμπεριλαμβανομένων των διυλιστηρίων της Cenovus στη Λίμα 183.000 bpd και των 150.800 bpd στο Τολέδο.

 

Η μεταβολή στη χρήση των διυλιστηρίων

Η χρήση των διυλιστηρίων της μεσοδυτικής πλευράς των ΗΠΑ μειώθηκε κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες (86%) λόγω αυτών των διακοπών, μειώνοντας την παραγωγή βενζίνης, ντίζελ και άλλων προϊόντων διύλισης πετρελαίου.

Μετά την επανέναρξη λειτουργίας αυτών των διυλιστηρίων τη δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου, η χρήση των διυλιστηρίων στα Μεσοδυτικά  αυξήθηκε περισσότερο από 10 ποσοστιαίες μονάδες την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στο 97% στις 16 Αυγούστου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης