Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αυξάνει την καύση άνθρακα η ΕΕ για ενέργεια – Από Κολομβία το 1/3 των εισαγωγών της

Αυξάνει την καύση άνθρακα η ΕΕ για ενέργεια – Από Κολομβία το 1/3 των εισαγωγών της
Τα δεδομένα παρακολούθησης πλοίων της Kpler προέβλεπαν ότι οι αποστολές προς την Ευρώπη θα αυξηθούν τον Σεπτέμβριο κατά 18% σε σχέση με τον μήνα Αύγουστο
Ο μεγαλύτερος προμηθευτής θερμικού άνθρακα της Ευρώπης, η Κολομβία, θα μπορούσε να δει τις εξαγωγές να αυξάνονται ραγδαία αυτό το μήνα, παρά τις πρόσφατες διαταραχές στον εφοδιασμό, εν μέρει τροφοδοτούμενες από την άνοδο της καύσης άνθρακα για ηλεκτροπαραγωγή στην γηραιά ήπειρο.

Σύμφωνα με το Montel, η χώρα της Νότιας Αμερικής - η οποία μέχρι στιγμής φέτος έχει προμηθεύσει την Ευρώπη, εξαιρουμένης της Τουρκίας, με το 1/3 (3,5 εκατ. τόνους) του εισαγόμενου θερμικού άνθρακα - θα μπορούσε αυτόν τον μήνα να στείλει έως και 6 εκατ. τόνους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της LSEG.

Η ποσότητα αυτή θα σήμαινε μια αύξηση της τάξης του 42% σε σχέση με τον Ιούλιο, όταν η σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει το βασικό συγκρότημα εξόρυξης άνθρακα Cerrejon με τον τερματικό σταθμό εξαγωγών στο Puerto Bolivar αποκλείστηκε από τοπικούς διαδηλωτές για πάνω από μία εβδομάδα.

«Εάν ανέβουν όντως τόσο οι εξαγωγές, θα πρόκειται για τον υψηλότερο μηνιαίο όγκο από τον Μάρτιο, όταν οι εξαγωγές ήταν 6,5 εκατ. τόνοι», δήλωσε στο Montel ο Toby Hassall, επικεφαλής αναλυτής άνθρακα της LSEG.

Τα δεδομένα παρακολούθησης πλοίων της Kpler προέβλεπαν ότι οι αποστολές προς την Ευρώπη θα αυξηθούν τον Σεπτέμβριο κατά 18% σε σχέση με τον μήνα Αύγουστο, σε 1,26 εκατ. τόνους, κάτω από την εκτίμηση της LSEG για τον όγκο των εξαγωγών που ανέρχεται σε 5,2 εκατ. τόνους.

Τα βλέμματα στη Γερμανία

«Η αύξηση αντιστοιχεί σε μια απότομη άνοδο της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με σκληρό άνθρακα στη Γερμανία», δήλωσε ο Hassall, προσθέτοντας ότι η καύση άνθρακα στη χώρα μέχρι στιγμής αυτό το μήνα έχει υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου μήνα.

Τα βελτιωμένα περιθώρια κέρδους για τις γεννήτριες που χρησιμοποιούν άνθρακα, εν μέρει χάρη στις ισχυρές ανταγωνιστικές τιμές του φυσικού αερίου, έχουν οδηγήσει σε κάποια ανάκαμψη της ζήτησης, ανέφερε πρόσφατα η Montel.

Ένας αναλυτής χύδην ξηρού φορτίου μιας ευρωπαϊκής εταιρείας δήλωσε ότι οι εξαγωγικές δραστηριότητες της Κολομβίας φαίνεται να έχουν ανακάμψει μετά τις διαταραχές του Ιουλίου, παρά το ενδεχόμενο να υπάρξουν κάποια προβλήματα και στο μέλλον.

www.worldenergynews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης