Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σε υποχώρηση οι τιμές του πετρελαίου λόγω Κίνας – Τι εξετάζουν οι επενδυτές

Σε υποχώρηση οι τιμές του πετρελαίου λόγω Κίνας – Τι εξετάζουν οι επενδυτές
Παρά τη γεωπολιτική κατάσταση, οι πιθανότητες είναι ότι οι πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου θα αυξηθούν
Οι τιμές του αργού πετρελαίου ξεκίνησαν πτωτικά την εβδομάδα, μετά από μια σειρά οικονομικών εκθέσεων από την Κίνα που δημοσιεύθηκαν προς το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας και υποδηλώνουν εξασθένηση της ζήτησης πετρελαίου.

Σε αυτές περιλαμβάνονταν οι τιμές των νέων κατοικιών, οι οποίες μειώθηκαν αισθητά, η βιομηχανική παραγωγή, η οποία φάνηκε να επιβραδύνεται, καθώς και τα στοιχεία για την ανεργία, τα οποία ήταν ελαφρά ανοδικά.

Οι εκθέσεις ώθησαν τους δείκτες αναφοράς σε εβδομαδιαίες απώλειες παρά τις προσδοκίες για κέρδη και οι απώλειες επεκτείνονται και αυτή την εβδομάδα.

Από την άλλη πλευρά, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή παραμένει ο πιο καθοριστικός παράγοντας, όπως και η κλιμάκωση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας μετά την εισβολή της τελευταίας σε ρωσικό έδαφος.

«Οι επίμονες ανησυχίες για την αργή ζήτηση στην Κίνα οδήγησαν σε sell-off», δήλωσε στο Reuters ο αναλυτής της Nissan Securities Hiroyuki Kikukawa.

«Παρόλα αυτά, οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή και η κλιμάκωση του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, που ενέχουν κινδύνους για την προσφορά, στηρίζουν την αγορά», πρόσθεσε ο Kikukawa.

Σε επιφυλακή οι επενδυτές

«Η βραχυπρόθεσμη μεταβλητότητα είναι πιθανό να παραμείνει αυξημένη, καθώς οι αγορές παραμένουν σε επιφυλακή για μια πιθανή αντίδραση του Ιράν», δήλωσε στο Bloomberg ο επενδυτικός στρατηγικός αναλυτής της Standard Chartered Han Zhong Liang, προσθέτοντας ότι «η μακροβιότητα του πριμ γεωπολιτικού κινδύνου εξαρτάται από το κατά πόσον θα υπάρξει αντίκτυπος στην ισορροπία μεταξύ ζήτησης και προσφοράς».

Παρά τη γεωπολιτική κατάσταση, οι πιθανότητες είναι ότι οι πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου θα αυξηθούν, αφού η τελωνειακή αρχή της Κίνας ανέφερε ότι οι εξαγωγές βενζίνης τον Ιούλιο μειώθηκαν πάνω από 35% λόγω των ασθενέστερων περιθωρίων κέρδους στον τομέα της διύλισης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης