Ενέργεια

EIA: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν της βενζίνης

EIA: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν της βενζίνης

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 3,7 εκατομμύρια βαρέλια στα 429,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 2 Αυγούστου

 

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα βενζίνης και αποστάγματος αυξήθηκαν καθώς η δραστηριότητα διύλισης ενισχύθηκε και η ζήτηση μειώθηκε, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA).
Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 3,7 εκατομμύρια βαρέλια στα 429,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 2 Αυγούστου, σύμφωνα με την EIA, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για άνοδο 700.000 βαρελιών.

Tα αποθέματα αργού στο Cushing, Oklahoma, κόμβος παράδοσης αυξήθηκαν κατά 579.000 βαρέλια, ανέφερε η EIA.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου επέκτεινε τα κέρδη, σημειώνοντας άνοδο 2% μετά τη μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση των αποθεμάτων. Το Brent διαπραγματευόταν στα 78,08 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate (WTI) ήταν στα 78,90 δολάρια το βαρέλι.
Η EIA την Τρίτη προέβλεψε αυστηρότερα ισοζύγια προσφοράς και ζήτησης για το 2024, αυξάνοντας τις προοπτικές της για την κατανάλωση πετρελαίου αλλά μειώνοντας τις προσδοκίες της για την παραγωγή.
Οι ροές αργού διυλιστηρίου αυξήθηκαν κατά 252.000 βαρέλια την ημέρα και τα ποσοστά χρησιμοποίησης αυξήθηκαν κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες στο 90,5% της συνολικής χωρητικότητας την εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA.
Οι καθαρές εισαγωγές αργού ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 552.000 bpd, ενώ οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 1,28 εκατομμύρια bpd στα 3,64 εκατομμύρια bpd, σύμφωνα με την EIA.

Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 1,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 225,1 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για άντληση 1 εκατομμυρίου βαρελιών.​
Τα αποθέματα αποστάγματος στα οποία περιλαμβάνεται το ντίζελ και το πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 900.000 βαρέλια την εβδομάδα στα 127,8 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι προσδοκιών για κατασκευή 200.000 βαρελιών, σύμφωνα με στοιχεία.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της βενζίνης και του ντίζελ στις ΗΠΑ, παρά την αύξηση των αποθεμάτων και τα στοιχεία που δείχνουν χαμηλότερη ζήτηση.
Η συνολική προσφορά προϊόντων βενζίνης, που αντιστοιχεί στη ζήτηση, μειώθηκε κατά περίπου 283.000 bpd στα 8,97 εκατομμύρια bpd και η προσφορά προϊόντων απόσταξης μειώθηκε κατά 256.000 bpd στα 3,47 εκατομμύρια bpd.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης