Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σαουδική Αραβία: Αύξηση τιμών αργού για την Ασία τον Σεπτέμβριο - Μείωση για ΒΔ Ευρώπη και Μεσόγειο

Σαουδική Αραβία: Αύξηση τιμών αργού για την Ασία τον Σεπτέμβριο - Μείωση για ΒΔ Ευρώπη και Μεσόγειο

Οι τιμές υποχώρησαν επίσης και για τις ΗΠΑ

 

Η Σαουδική Αραβία κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου αύξησε την τιμή του κορυφαίου αραβικού ελαφρού αργού που πουλά στην Ασία τον Σεπτέμβριο για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες, ενώ μείωσε τις τιμές στις άλλες περιοχές σύμφωνα με το Reuters.
Η επίσημη τιμή πώλησης του Arab Light στην Ασία αυξήθηκε κατά 20 σεντς στα 2 δολάρια το βαρέλι πάνω από τον μέσο όρο του Ομάν/Ντουμπάι τον Σεπτέμβριο, ανέφερε η Saudi Aramco σε ανακοίνωση την Κυριακή. Η τιμή ήταν σε υψηλό δύο μηνών, αλλά η αύξηση ήταν μικρότερη από ό,τι περίμενε η αγορά.

Ο παραγωγός αύξησε επίσης τις τιμές για άλλες ελαφριές ποιότητες που πωλήθηκαν στην Ασία, αλλά διατήρησε τις τιμές του Arab Medium και Arab Heavy αμετάβλητες.
Πηγές διύλισης στην Ασία ανέμεναν η Saudi Aramco να αυξήσει τις τιμές για όλες τις ποιότητες αργού κατά τουλάχιστον 50 σεντς το βαρέλι τον Σεπτέμβριο από τον Αύγουστο για να παρακολουθήσει τα κέρδη στο Ντουμπάι στη Μέση Ανατολή τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.
Οι μικρότερες από τις αναμενόμενες αυξήσεις τιμών ήταν πιθανό να οφείλονται στα ασθενή περιθώρια διύλισης στην Ασία καθώς πλησιάζουν οι διαπραγματεύσεις για ετήσιες προμήθειες, δήλωσε trader με έδρα τη Σιγκαπούρη.

Εν τω μεταξύ, η Σαουδική Αραβία μείωσε τις τιμές για άλλες περιοχές, με υποχώρηση 2,75 δολαρίων το βαρέλι σε όλες τις ποιότητες αργού της για τη Βορειοδυτική Ευρώπη και τη Μεσόγειο.

Συνάντηση του ΟΠΕΚ

Μια συνάντηση των κορυφαίων υπουργών του ΟΠΕΚ+ την Πέμπτη διατήρησε αμετάβλητη την πολιτική παραγωγής του εξαγωγικού ομίλου πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένου ενός σχεδίου για την έναρξη μείωσης ενός στρώματος περικοπών παραγωγής από τον Οκτώβριο, και επανέλαβε ότι η κίνηση θα μπορούσε να διακοπεί ή να αντιστραφεί εάν χρειαστεί.

Ο ΟΠΕΚ+ μειώνει αυτήν τη στιγμή την παραγωγή κατά 5,86 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, ή περίπου το 5,7% της παγκόσμιας ζήτησης, σε μια σειρά βημάτων που συμφωνήθηκαν από το 2022 για να ενισχύσουν την αγορά εν μέσω αβεβαιότητας για την παγκόσμια ζήτηση και αυξανόμενης προσφοράς εκτός του ομίλου.
Η κρατική Aramco καθορίζει τις τιμές του αργού με βάση τις συστάσεις των πελατών και αφού υπολογίσει τη μεταβολή της αξίας του πετρελαίου της τον περασμένο μήνα, με βάση τις αποδόσεις και τις τιμές των προϊόντων.


Capture_36.JPG


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης